Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Kedves Kollégák!

2026.04.18-án szombaton ismét megrendezésre kerül a debreceni Hobby CNC találkozó.
Egy kis nosztalgia, múltidézés, tudás megosztás, és minden ami szokásos volt eddig is a találkozókon.
A változatlanul a korábbi találkozók helyszíne lesz ismét az otthona a rendezvénynek.
Debreceni Képző Központ Nonprofit Kft.
Debrecen Budai Ézsaiás 8/A

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Nem olyan rossz a mechanikai tulajdonsága.
Olyan mint az epoxi. Kemény, erős, és van több féle, ami direkt nagyszilárdságú, vagy akár rugalmas anyag is.

Persze anyag választék az jobb a szálashoz és olcsóbb.

keri

Enyém nem kell? [#vigyor]
Wanhao D7
Nem sokat használtam.

morvfer7

Még nézni is jó, ahogy dolgozik  [#taps]

keri

Gyorsított felvételben jó, de valóságban nem látsz semmit [#vigyor]
Főleg az enyémen mert nem átlátszó a búra, bár éppen le lehet venni, mert a sima LED lámpa fénye  nem bántja a gyantát, és a nagyon erős UV ellen is jó a szemüveg, de nem olyan látványos mint az FDM ahol rajzolja a rétegeket.

morvfer7

Mennyi idő neki egy réteg?
Lehet állítani, hogy pld.  0,01?
Vagy mi a legkisebb és a legoptimálisabb réteg vele?

000000000

lent linkeltem egy képet motor vezérlö táp tartományai rajta van!
De melyik vezérlő lapra gondolsz?

000000000

re-arm ez van fő táp rész
http://aosmd.com/res/data_sheets/AOZ1282CI.pdf

re arm sch

https://reprap.org/mediawiki/images/f/fa/Re_ARM_Schematic.pdf

Ha tmc2209 marad anak elég 12V jó az rms is!!!

Ltc1768 még van tengernyi vezérlő ami jobban felvan épitve hadverileg re-arm+ramps verziotol ne siesd el a választást...

Jordan Gabor

A RAMPS, amibe bedugom a meghajtó modulokat.

Azt tudom, hogy a ReArm-on van saját táp, ráadásul azt olvastam az 5V tápja elég korrekt, jól bírja a ráaggatott kijelző, szenzor stb. cuccokat. Ezután van a 3.3V táp, ami áteresztős. Azt is olvastam, hogy ennél az armnál nem kelle 3.3<>5V szintillesztéssel foglalkozni, tolerálja az 5Vot. Kivétel az analóg bemenet (amit nem tudom mire használnék, de gondolom jó, ha van).

Olyan alkalmazást láttam erre a ramps boardra, hogy 2 táp bemenet van és az asztal tud 24Vos lenni minden más 12V. Ezek szerint lehet mindkét táp is 24V.

Ha a TMC22xx meghajtók mehetnek 24Vról (tudom, hogy az ic maga 29V-ig mehet) akkor nem bonyolítom 12V táppal, akkor sem, ha a TMC elmenne 12V DC-ről. Asszem az volt a félreértés, azt hittem a ramps-nak arra az ágára amin a meghajtók vannak, 12V lehet csak.
Hibásan írtam vezérlőt, nem a re-arm-ra gondoltam.

Köszönöm,
JG

morvfer7

Szerintem használj a Ramps mellett SSR-t az asztalhoz, de jobb, ha a fejhez is használsz.
Ha 24-voltról megy az asztal, akkor az SSR-40DD

2.89 EUR darabja és nem ég szét a Ramps csatlakozója

morvfer7

Bocsi, az árat benéztem, de megéri akkor is a 4.15 Eurót.
Itt annyi!

keri

20-30másodperc vékonyabb rétegnek kevesebb bevilágítás kell.
0.01mm-ert nem érdemes szerintem használni, 0.02-0.1mm között praktikus.
Én alapvetően 50mikront használtam leggyakrabban, illetve 65mikronra volt egy gyári profil amivel elég gyorsan nyomtatott.

morvfer7

Köszi. egyre jobban rá vagyok kattanva, tavasszal veszek egyet, de azon is elgondolkodtam, hogy esetleg itthon is lehetne összerakni.
Alin hozzáférhető az LCD, a vezérlőpanel, a többit pedig itthon meg lehet oldani.

morvfer7

Megérkeztek a filamentek, aki rendelt és nem kapott tőlem privátot, az keressen.
Az első adag a mellékelt képen. [#nyes][#nyes][#nyes]

000000000

Igen csak a rövidzárlatot nem élik tul legtöbbször  kis tápok hiába smd fuse ha van egyáltalán annyi elég ha szereléskor véletlen összeér a táp ki vezetékölésnél ha szerencséd lesz megszakad rosszabb amikor a teljes tápfesz kimegy az usb felé is az viszi a pct (alaplapot) ...[#eplus2]
24v érdemes védekezni védeni a vezérlőt!
Akkora mind egy kondi ha biztosítja rövid zár elemi védelmet polyfuse(PTC) ezt soha nemkel cserélni ha kihült ujra vezet!
Részben ilyet rakok szinte ha fejlesztek olyat érdemes venni 70v ig  jó az áram limit is értékel választhatod ki!
LINK

usb galvanikus leválasztó

Régi vezérlömre rams1.4 raktam ilyet pc védeni megbizható!

000000000

Ramp... uj duet3d vezérlőmon sem probáltam ki soha az asztam nagyáramu rész karcsú kereszmetszet miat meg a nagyáramu rész a legrövidebb uton elven mk2 ilyenem volt  minkét vezérlőn...
Most ssr van 230v betéthez estop hökioldoval...