Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Kedves Kollégák!

2026.04.18-án szombaton ismét megrendezésre kerül a debreceni Hobby CNC találkozó.
Egy kis nosztalgia, múltidézés, tudás megosztás, és minden ami szokásos volt eddig is a találkozókon.
A változatlanul a korábbi találkozók helyszíne lesz ismét az otthona a rendezvénynek.
Debreceni Képző Központ Nonprofit Kft.
Debrecen Budai Ézsaiás 8/A

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

morvfer7

szerintem a fej lehet bedugulva és keveset tol ki.

Jordan Gabor

Őőő, ígérem egy időre kifogyok lassan a kérdésekből, de még nema17 motorokat akartam rendelni és iszonyat sokféle van. Nyilván.

TMC meghajtó lesz.Az asztal 220x220, XY szíj, Z 2 oldalon lead screw sárgaréz csúszó anyával. Ami a leginkább elterjedt asszem.
Kb. 2500tól kb. 10ig látok, de nem tudom mit érdemes. Feleslegesen nem akarok drágábbat venni mint kell, de a legdrágább kidobni ami alkalmatlan.

Szóval van valami javaslatotok?

Ja, és 24V asztal is kellene még. Ezzel ígérem már megvagyok jó ideig :-)

Jól gondolom, hogy veszek 24V kb. 200W tápot, arról hajtom a fűtéseket, a motor meghajtásoknat meg egy stepdown-al vagy külön 12V 4-5A táppal, mert azok nem szeretik a 24V-ot ?
Köszönöm,

ÜDV JG

Egyújabbgépépítő

Nekem minden telepítésnél 2.9mm-re állítja a filament átmérőt.

RJancsi

"Anyag nem vész el". Akkor az extruder motor görgőjének darálni kéne a filamentet, nem? Persze lehet, hogy azt teszi csak eddig nem volt látható jele.

000000000

Csak pla tutam edig tesztelni bme280 szenzor van benne kültéren de a pára tartalom totál kiakad igy összi idöbe Pla valószínű frankon felveszi a párát az vágja át valószínű a mérést (átszelőzö doboz kivitel)....
Többi anyagra köszi az infot![#kacsint]

szf

Nem, ha Cura 15.02.1-el generálom  akkor szép a nyomat. Beállítás gond lesz ez.

000000000

Értem!
szivesen![#kacsint]

Egyújabbgépépítő

Nézd meg a Cura gépbeállításait. A szálvastagság 2.9 re van állítva.

szf

Most néztem át még egyszer de mindenhol 1.75

keri

3.6-ost javaslom.
Gyorsabban fut és jobb az egész.

000000000

Mielőt döntenél tmc ne siesd el...
Nema17 legjobb választás tmc2209 5$/db Régi tipusokat nem érdemes veszödni 2100..2130...2208 nagy rsd_on miat !
nama23 ra 5160..61

szf

Csak érdekességképpen.
Letöröltem a Cura-kat.
Telepítettem a 3.6-ot és a 4.4 is . Mindegyik felvette a korábbi beállításokat.
De honnan?[#nemtudom]

000000000

A régi szériás Tmck 2100..2208..2130 jobban dolgoznak 24v rol mert a motor áram fele lesz mind 12v on a probléma oka az belsö áram limit védelem tilt nagyobb áram impulzusoknál ez teljes mozgási hibákhoz vezet RMS 1,2A max régi tipusoknál igy az áram védelem maxra van álitva nincs több ez legtöbb kis nyomtatónál is 1,5...1,7A kell ne legyen probléma nagyobb sebesség vagy gyorsulásnál!
A az kis RMS fö okozója rossz paraméterű fet hid rejti a félvezető belső ellenállása (rdson) ha ez nagy elfüti a vezérlő disszidál de kapcsolási idö is megnő lépési valós időzítésekben is megjelenik!
Diohéjastol lényege...[#kacsint]

morvfer7

gondolom a beállításokat nem törölted le

nálam itt vannak:

lásd a képet

szf

Nem mert nem tudtam, hogy van ilyen.