Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Kedves Kollégák!

2026.04.18-án szombaton ismét megrendezésre kerül a debreceni Hobby CNC találkozó.
Egy kis nosztalgia, múltidézés, tudás megosztás, és minden ami szokásos volt eddig is a találkozókon.
A változatlanul a korábbi találkozók helyszíne lesz ismét az otthona a rendezvénynek.
Debreceni Képző Központ Nonprofit Kft.
Debrecen Budai Ézsaiás 8/A

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

morvfer7

neked nem 12V a nyomtatód?

PSoft

De igen, azért is kérdezem.
Többfelé is olvasva...
Vannak olyan vélemények, hogy  észrevehető hatása már 12V-on is.

000000000

Ha Mega2560 megoldásod (ramps 1.x) van 24v ra a tápját modositani kell![#rolleyes]

000000000

morvfer7 valami elmarat[#conf]

szf

Én kezdetek óta 24V-os rendszert használok. A sokkalta jobb a nézése meg persze a járása....

szf

Elővettem ma a Cura 3.4.1-et.
Petg-vel kellene nyomtatnom de nem szép. Adott rétegen a vonalak nem érnek össze még egy minimális átfedés sincsen.A külső vonal teljesen lehámozható a tárgy oldaláról. Tudom, hogy ezt valahol be lehet állítani de nem találom.
Esetleg valaki?

pagabee

Szia,

én átforrasztottam fast decay módba az IC-ket, javított a minőségen, igazából megszüntette a felületi hibákat.
Vagy ezt vagy a diódás módszert szokták használni DRV8825-nél.
A diódással annyi a bajom, hogy a diódákon esik némi feszültség.
Ha van tartakék meghajtód érdemes kipróbálni.

000000000

Mivel te már dolgoztál abs /petg vel igy téged kérdezlek mert az érdekel valoságba hogy viselkedik kültéri megoldásra Uv...viz..hideg jol türi)keresek könnyen kezelhető müanyag fajtás pl abstöl kezelhetöbet!
Mit javasolsz?

szf

Egy kedves ismerősömnek csináltam 3 éve a kerítés oszlopaira figurás végdugót. Direkt teszt céljából fekete PLA, ABS, Petg. Mindegyik 100%-os kitöltéssel készült egyik sem különleges anyag azaz nem UV állónak készült.

PLA: ha nem nyúlsz hozzá akkor semmi baja, erősebb fizikai vizsgálatra a külső réteg lemorzsolható a déli oldalon.Erősen kifakult.
ABS: első év után kuka.
Petg: mind a mai napig szilárd kicsit megfakult.

morvfer7

elmeradt [#nyes]

Köszi a képeket, igazából azért nem értettem a dolgot, mert egész más nyomtatónk van, nálam ez a megoldás csak a Z tengelyen működne.

PSoft

A fal vonalai(1-2-3-stb.)nem érnek össze, vagy a kitöltés vonalai nem érnek bele a falba?

PSoft

Nálad, 12v-ról vagy 24v-ról mennek a motorok?

szf

szf

Itt a probléma. 100%-os kitöltéssel.

RJancsi

Mérd meg a filament átmérőjét. Nekem akkor volt ilyen, amikor 1,75 mm helyett csak 1,6 mm volt az átmérője.