Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Kedves Kollégák!

2026.04.18-án szombaton ismét megrendezésre kerül a debreceni Hobby CNC találkozó.
Egy kis nosztalgia, múltidézés, tudás megosztás, és minden ami szokásos volt eddig is a találkozókon.
A változatlanul a korábbi találkozók helyszíne lesz ismét az otthona a rendezvénynek.
Debreceni Képző Központ Nonprofit Kft.
Debrecen Budai Ézsaiás 8/A

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

xmkwac9

Kiadták a stabil Marlin 2.0-t! Én a 32-bites ARM támogatás miatt vártam nagyon.
https://github.com/MarlinFirmware/Marlin/releases/tag/2.0.0

izbeki

Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

izbeki

Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

keri

Eleve azért jelennek meg a hibák, mert túl rugalmas a hajtáslánc.
Ha újabb rugalmas elemet építesz be azon nem fog segíteni.
Persze ezek a motortartó szilentek elég merevek, de nem is a nyomtatás minőségét akarják javítani vele, hanem azt hogy a motorzaj átkerüljön a vázra. Arra jó.

Jerk értéket leveheted 10-re vagy az alá is.
A gyorsulásra 500-1000 környéke már bőven jó, nincs értelme lejjebb venni mert már így is nagyon lágy a kigyorsítás, inkább a lépés rezonancia ami gondot okoz.

Sebességre nem feltételnül a lassabb a jobb. Nekem 30-40mm/s között a legjobb a minőség.

A lépés rezonancia optimalizáláshoz egy henger nyomtatást kell csinálni folyamatosan változó sebességgel, így meglátod hogy hol a legsimább, ahol a mechanika nem erősíti a rezgést annyira.

Gyorsulás okozta rezgéseket meg ugyan így, csak hasáb nyomtatásával szoktam ellenőrizni.

Ha a nyomtatót akarod javítani, akkor merevebb, esetleg szélesebb acélszálas szíjakat javaslok, meg a TMC vezérlők nagyon szépen rezonancia nélkül mozgatják a motorokat, de én még nem próbáltam ezt.

vjanos

Én a karácsonyi szünetben szeretnék összerakni egyet, a polcon van már minden hozzá.

Jordan Gabor

Segítsetek még motorokat rendelni kérlek.

A leg általánosabb felépítéshez kellene, XY szíj 16 fogas GT2 kerékkel, Z meg 2db orsó csúszó sárgaréz anyával. Annyi különleges, hogy lineár csapágyakat akarok használni. Asztal sem extra nagy. TMC meghajtó lesz.

Szóval van valami javaslatotok?

Köszönöm,

ÜDV JG

vjanos

Hmm, fszbookon most hirdetnek egy komplett D7-est 30-ért... lehet már ezt se nagyn éri meg megépíteni :S

cy3rt06r

Szervusz László !

Köszönöm a választ és a tanácsokat.

A motormeghajó IC-ket sajnos nem tudom lecserélni mert a NYák felületszerelt , nem szeretném leforrasztani .

Henger és hasáb nyomtatást  folyamatosan változó sebességgel hogyan kell  generálni ,van estleg ilyen file-od ?

A PLA felülete milyen anyaggal oldható simítható?

A jerk-et leviszem  5-re.

Itthon , hol lehet kapni ilyen motortartót ?

Üdvözlettel:

Madocsai Attila

Rabb Ferenc

Így emberbarátibb a kinézete... Mondjuk ez?

000000000

Suly számit e direkt exruder lesz?
minél kicsi indutivitás/ellenálás paraméterezést keres...

Jordan Gabor

Most bowdenes, de jó lenne alkalmas lenne mindkettőre.
Kösz,
JG

000000000

Feri linkelt 48mm ilyenek vannak nekem is de direct exrudernek kisseb is elég (7mm gear)hez...  suly miat azt rángatni kell mozgáskor...
17hs8401 48mm...

szf

Biztos, hogy nem éri meg építeni. Ez pont olyan mint az elvált asszony aki hozza az 5 gyerekét, azt sem kell már csinálni.
Építés, készítés öröme.
Beszámolsz hol tartasz mi meg fikázzuk...[#eplus2]