Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Kedves Kollégák!

2026.04.18-án szombaton ismét megrendezésre kerül a debreceni Hobby CNC találkozó.
Egy kis nosztalgia, múltidézés, tudás megosztás, és minden ami szokásos volt eddig is a találkozókon.
A változatlanul a korábbi találkozók helyszíne lesz ismét az otthona a rendezvénynek.
Debreceni Képző Központ Nonprofit Kft.
Debrecen Budai Ézsaiás 8/A

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

szf

Nem vettem észre, hogy rajtam volt a sapka.[#beka3]

Devecz Miklós

Esetleg valaki karácsonyra? [#wave]

Mézeskalács 3D nyomtató

frkdv6dyr

Elsőre nem is olyan rossz :)

nonplanar printing with Ubuntu 18,04 and Slic3r

Sajnos win10 alá nem bírtam be gyömöszölni a rendszert, aminek egyik oka a nagyon régi gép (E8400 proci) másik pedig a nem működő leírások. De a fiam által kiselejtezett laptop tökéletes egy linuxra (win10 alatt baromi lassú).

A videó nem a legjobb, de ez is az elsők egyike. Remélem fejlődik.

https://youtu.be/QzNDWZhLoY4

Thowra

Kicsit agresszív a hűtése de nekem tetszik [#vigyor2]

vjanos

keri

Szerintem inkább késsel [#vigyor]

keri

,,A legtöbb családnak most lesz először benti vécéje vagy vezetékes vize"

Ehhez képest a szöveg alatti képen egy jégadagolós böszme amcsi hűtőgép [#taps]
Ezek a szegény családok is gyertyafénynél interneteznek? [#rolleyes]

Motoros

"a falu már kiválasztott lakosainak átlagjövedelme havi 23 ezer forint környékén mozog....
A családok kamatmentes jelzáloghitelt kapnak, és összesen 400 pesót (kb. 6200 forintot) kell fizetniük havonta, hét éven keresztül....a költségek többi részét a New Storynak adományozó cégek és magánemberek fedezik...."..az első ötven családnak, és a többi ötven vagy ötszáz milliónak is?
Csak nehogy visszasírják a kunyhóikat..Bocs ez off itt.

PSoft

IdézNagy átlagban kicsit alatta mérek a névlegesnek, de amúgy...ok!

Ez igaz a kínai által "arany"-nak mondott PLA-ra is.[#smile]

szf

Egész jó színe van.
Látom a "Z"-vel még gondok vannak

PSoft

A látásoddal viszont...nincsenek![#vigyor]

Jordan Gabor

Bowdenes extrudernek ez jó szerintetek?

titan

Megvolt már rég, most raktam össze, ezt gondoltam használni, hacsak azt nem mondjátok ez már idejét múlt, van jobb ...
Ami első körben nem tűnik jónak, hogy a "lever" vagyis a kar, amit a rugó nekinyom a filamentnek, az a motor tengelyen fordul el csapágyazatlanul. Fogja is kicsit a motort, amig be nem kopik, ... majd amig el nem kopik ... :-(

ÜDV JG

keri

Meg némi fúvóka torlódás.
De az előfordul ilyen sűrű anyagoknál.

Ettől függetlenül szerintem elég szép.
Azzal én is küzdök, hogy amikor a keresztmetszet felülete változik, akkor a felület minőségén is észrevehető.

keri

Tökéletes ez a fajta extruder.
Szerintem direkt extrudernek is érdemes lenne használni.

Ha szorul a kar, akkor old meg hogy ne szoruljon, mert az probléma.
Motor tengelyével egyező dörzsárral megigazítod...ha nincs akkor fúró is jó, csak azok pontatlanok. Általában a sorják, fröcsöntési hibák okoznak szorulást.
Teszel oda egy picike grafitos zsírt és örök élet.

Ha mégis elkopna, mert mondjuk ABS-ből van ami nem a legjobb ilyenre, akkor meg nyomtatsz PETG-ből, vagy akár PLA-ból és azzal is örök élet.

8v6sh6t3c

Sziasztok!

Az utóbbi napokban elég sokat ment a nyomtató köszönhetően a családon belüli megrendeléseknek. Azt vettem észre, hogy auto home-nál és akkor, amikor elkezd fűteni fura hangokat ad ki. Olyasmi hangokat, mint ha valamit köszörülne, de néhány másodperc múlva abbahagyja. A nyomatok szépek, működés közben nincs probléma.
Most az ünnepek közeledtével lesz egy kis szabadidőm, tervezek egy kisebb karbantartást. Mit ajánlott ilyenkor megnézni, javítani, állítani? Valamint a fenti problémában tudnátok segíteni?