Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Kedves Kollégák!

2026.04.18-án szombaton ismét megrendezésre kerül a debreceni Hobby CNC találkozó.
Egy kis nosztalgia, múltidézés, tudás megosztás, és minden ami szokásos volt eddig is a találkozókon.
A változatlanul a korábbi találkozók helyszíne lesz ismét az otthona a rendezvénynek.
Debreceni Képző Központ Nonprofit Kft.
Debrecen Budai Ézsaiás 8/A

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

Itt már helyükön, beépítve az orsók...

keri

Akkor nem tudom...kérem kapcsolja ki [#nemtudom]
A lineáris tengely megvezeti, ha kottyan az anya akkor még elráncigálni sem tudja. Vagy függőleges irányba mehet egyenetlenül?

Amúgy meg miért nem nyomtatsz magadnak másik anyát?
PETG jól bírja, főleg Z tengtelyen ahol nem mozog sokat, és könnyű kottyanás mentesíteni.

000000000

Egy gyors teszt javaslat:
Léptessed a Z hajtásodat egy irányba 0.17 mm-enként, és közben egy digitális impulzus számlálóval (gondolom van ilyen műszered) mérd meg, hogy a kiadott step jelek darabszáma mennyire azonosak egy-egy elmozdulási szakaszra.
Ha azonosak, akkor hajtáslánc gond, ha nem azonos, a vezérlőd is ludas lehet.

PSoft

Idéz...kérem kapcsolja ki

Megtörtént, úgy...fél órája.[#vigyor]
A "Z" alatt nem is lineáris tengelyek vannak, hanem 8-as THK sínek, kocsikkal.

Eddig, mindig PC-ről nyomtattam.
Többen mondtátok...nyomtassak SD-ről, sokkal jobb lesz.
Hát nem, a látható hibák ugyanúgy megvannak SD-ről nyomtatva is, tehát nem a PC-USB a ludas.

IdézVagy függőleges irányba mehet egyenetlenül?

Mármint a mozgás?
Úgy néz ki, hogy valamiért igen.

szf

Nálam a Wanhaon ugyanilyen orsók vannak. Függőleges játéka 1,5mm.

szf

Ja és nincs rugós anya.

PSoft

Ismerve az előző menetes szár "orsóim" milyenségét és képességét...szerintem is más irányba kellene kutakodni.

000000000

1% tűrésűt használj 5% pontatlan de m2 alatt is lehet álitani a termisztor függvény értékét![#kacsint]

RJancsi

Egy kicsit még gyúrnod kell az orsókon, hogy ilyet is tudjál nyomtatni! [#papakacsint]

8v6sh6t3c

Köszönöm mindenkinek, akkor nem nagyon izgulok miatta. :)

Lenne egy másik dolog is. A gyári ender 3 lapot használom a nyomtató asztalára. A mostani nyomatok alja már szinte fehér, akár milyen színnel nyomtatok. Kérdésem az lenne, hogy lehet valahogy ezt tisztítani, vagy valami más megoldást kellene kitalálni helyette?

B.Zoltán

Ha beleragadt a lap rücskeibe utána már szinte lehetetlen tökéletesen eltávolítani belőle.

Az új nyomtatás nem szedi ki teljesen belőle?
Ha PLA-val nyomtatsz állítsd 70 fokra az asztalt nyomtass rá vagy 0.8mm vastagot és 55-60 fokos asztalnál próbáld leszedni róla, hátha kiszedi a beleragadt részeket.

Érdemes lenne 3mm üveget használni neked is.
Én csak, ha érdes felületet akarok, csak akkor használom az eredeti lapot, sajnos eléggé kényes.

PSoft

keri

Ja, bár én akkor inkább nyomtatnák, vagy esztergálnák rá a menetprofilba illő gyűrűt a csapágyakra.

PSoft

Másik fele...lemaradt.[#kacsint]