Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Kedves Kollégák!

2026.04.18-án szombaton ismét megrendezésre kerül a debreceni Hobby CNC találkozó.
Egy kis nosztalgia, múltidézés, tudás megosztás, és minden ami szokásos volt eddig is a találkozókon.
A változatlanul a korábbi találkozók helyszíne lesz ismét az otthona a rendezvénynek.
Debreceni Képző Központ Nonprofit Kft.
Debrecen Budai Ézsaiás 8/A

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Jordan Gabor

Eldöntöttem, aztán mást csináltam :-)

Úgy döntöttem külön arduino-t veszek vezérlőnek és olyan meghatjtókat hordozó boardot, amin nincs proci.

Csak részben sikerült, mert végül klón Re-Arm-al rendeltem addig kavartam.
https://www.ebay.com/itm/Clone-Re-Arm-32-Bit-Mother-Board-Ramps-1-5-And-12864-Lcd-Display-With-Tmc22-N3J9/193186696634?hash=item2cfad30dba:g:8OAAAOSwSoNdu6ut
Ezt még korábban raktam a kosárba, hogy utánanézzek, utána kérdeztem itt a 32bitet, aztán ma mégis azt szedtem ki a kosárból amit ma kinéztem. Mind1, minden más jó, a vezérlőnek meg most nézek utána, nyomozom. Ha nem megy, veszek egy arduino klón boardot.

Meg rendeltem 2 lineár guide-ot, 12mm-est (MGN12H), csak hogy kézben legyen, tudjak vele tervezni. Végállás kapcsolókat kis panelen (Z irányba érdemes optokaput? Csak pontosabb nem?), meg 7x10es drag chain-t, remélem beleférnek a fej cuccai is.

ÜDV JG

keri

Energia láncot én nyomtattam [#vigyor]
Kínai opto kapu hamar megadja magát.
Sima hosszúkaros honeywell mikrokapcsoló örök élet és kellően pontos.

Jordan Gabor

Közben nézegetve a Re-Arm dolgokat, már nem is bánom ezt a bakit. Elsőként megpróbálom rákonfigolni az Anet A8-ra és ha megy minden, akkor folytatni az új vázzal.

Energialánchoz értem én, hogy nyomtatni könnyű, de szerintem ha van idő a postát kivárni, akkor drágább nyomtatni. Nekem még úgyis megjönnek a lineár csapágyak stb. az kell, hogy elkezdjek rajzolni és megrendelni a többit, tehát leghamarabb kb. február, mire ez zizegni fog, mert két kör kínai rendelés (meg a harmadik, amiket kihagyok az első kettőből).

ÜDV JG

000000000

Jó a 32bit gondolat nem szabad elvetni de ki sincs használva hisz a digi vezérlök TMC levesznek egy csomo számitási feladatót a mozgásvezérló mcu vállárol!
Ami nagyon kell figyelni arm I/O 3.3v szint ilesztés 5v to 3.3 (bemenetek) ez nincs megoldva amit linkeltél ramps v1.5![#rolleyes]

000000000

Végállás szenzorokba ez jöt be nekem ez 3.3v vcc vel is müködnek stabilan 8x2mm neo mágnes van szembe vele Z asztal szintezést is ez van fent és pontos a visszatérése is...
Link
De valaki meg micró kapcsóló párti...[#vigyor]

morvfer7

dobj kérlek fel a fotót, hogy raktad fel.

000000000

Szenzor és a mágnesnek párhuzamosan kell egymásra lennie ..

morvfer7

Múlt héten pénteken adtam le a rendelést, az igért szállítási idő 2 hét volt, tehát ma épp a felénél járunk.
Sajnos van egy rossz hírem, ami 3 megrendelésre vonatkozik, hogy a fehérből nem tudtak küldeni, így akinek volt fehér a rendelésébe, azt sajnos nem tudom teljesíteni.

Mellékelt képen az összesítés, a neveket kifeketítettem rajta, de mindenki megtalálja a sajátját.

A feketék már ma meg is érkeztek, ott nem kellett a színeket összeválogatni és azonnal fel is adták a rendelés után, a többi 5 csomag válogatott színekből van, azok is úton vannak, várhatóan a hét elején meg is fog érkezni. Amint itt lesz jelzem mindenkinek privátban.

Jelenleg van még 1 arany, 1 piros, 1 sárga és 5 fekete, ami gazdára vár, itt előnyt élveznek azok, akik a fehér helyett kérnek valamelyikből.

PSoft

Azt az egy sárgát, hozzáteheted az enyémhez.
(persze akkor, ha az előnyt élvezők egyike se kéri)
Köszönöm.

Rabb Ferenc

Akkor légyszi' az aranyat a fehér helyett... Köszönöm

motion

Üdv. Fecó,

Ha marad egy gazdátlan tekercs én kérnék egyet.

Köszi

PSoft

Nálam is járt...[#kacsint]

szf

Szép, szép , de a színe alapján mit vitt?

PSoft

Óóóhhh...
-hogy öleljen meg, téged is![#nyes]

PSoft