Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Kedves Kollégák!

2026.04.18-án szombaton ismét megrendezésre kerül a debreceni Hobby CNC találkozó.
Egy kis nosztalgia, múltidézés, tudás megosztás, és minden ami szokásos volt eddig is a találkozókon.
A változatlanul a korábbi találkozók helyszíne lesz ismét az otthona a rendezvénynek.
Debreceni Képző Központ Nonprofit Kft.
Debrecen Budai Ézsaiás 8/A

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

PLA HERZ-es, illetve az ezüst színű az DevilDesign.
A PETG meg  HobbyKing-es (jó minőségű kínai)

RJancsi

Azt hittem egyből kettőt nyomtattál, az egyiket eggyel kevesebb foggal.[#falbav]

kijy8hc3f

Üdv, rendelek 20 tekercset, ha lehet, vegyes szinekkel. Mi a teendő?
Jenő

Adatlapomon minden kitöltve.

wt8g4i4

Lehet tudni milyen színek vannak , vagy ami a képen van az van?

morvfer7

Pontosan az adatlapodon szereplő információk miatt nem tudunk üzletet kötni.
Te elvárod, hogy megbízzak benned, de ugyanezt nem adod a másik irányba.

morvfer7

Ha kevés rendelés jön össze, akkor az első képen levő színeket tudom rendelni.
10 tekercses csomagok esetén az 5 színből 2-2 tekercs lesz a csomagban, ezeket tudjuk szétosztani egymás között.
Ha lenne több rendelés akkor a teljes palettáról lehet választani, de úgy színenként kell 10 db-ot rendelnem.
Egyenlőre az első verzió látszik reálisnak, de volt már olyan, hogy meghirdettem a profilokat is és a végen 84 méter kellett belőle méretre vágva, pedig már a 20 méternél is örültem, hogy összejött a minimum tétel.

RJancsi

Biztos kushidó1-nek címezted a hozzászólásod? A születésnapján kívül minden adat ki van töltve. Mi kellene még?[#nemtudom]

RJancsi

Vagy a fizetési feltételek nem tetszenek? Azt még meg tudom érteni, bár én már üzleteltem vele és nem volt semmi probléma. Ha ez valamit is számít...

wt8g4i4

Köszönöm akkor ez részemről kimarad most .

PSoft

Kíváncsiságból...
Készülget egy "mintapéldány", aztán majd...meglátom.[#nemtudom]
(125 mm a karaktermagassága)
[#t9p24112#]

000000000

van egy szlovák vagy cseh forrás ebayos megoldás[#kacsint]!

morvfer7

A mellékelt képen szereplő 8 színből lehet rendelni.
Bízom benne, hogy nem fogy ki valamelyik szín, mire holnap leadom a rendelést.
Akik eddig jelezték a vételi szándékot, kérem jelezzenek vissza a színekkel kapcsolatban.
Akikkel fixet beszéltem ma, azoknak természetesen nem kell újra.
Köszönöm!

8v6sh6t3c

Sziasztok!

Gembird filamentről mi a véleményetek? Jó minőségű?

morvfer7

Érdekes kérdés.
Nálunk kaphatók közül azt hiszem a legolcsóbban lehet beszerezni.
De nem is ez a lényeg, mert a beszerzési árat nagyon sok tényező befolyásolja, leginkább egy egyben vásárolt mennyiség.
A HERZ filamentről sokan pozitívan nyilatkoznak, így pár éve mikor elkezdtem keresni, hol férek hozzá olcsón, kiderült, hogy Németből szállítással együtt olcsóbban sikerül beszereznem, mint a gyártónal itthon.
Felhívtam őket és elmondtam ezt nekik, mire azt a választ kaptam, hogy rendeljek Németből.
Azt hiszem, ez mindent elmond róluk, innentől nem is volt kérdés, hogy nem fogok ragaszkodni hozzájuk, kizárólag a színkifuttatottat vettem néha, mivel azt mondhatjuk, hogy akkoriban jó áron adták.
Az, hogy a filament milyen minőség, nagyon sok minden befolyásol, de elsősorban a színe.
Minél kevesebb festék kell az anyagba, annál jobb minőségű lesz a nyomat, és ezen semmilyen márka nem tud változtatni.
Ebből következik, hogy a színtelen mindig sokkal szebb nyomatot fog eredményezni, mint a színes, a legrosszabb pedig a fehér.

kiralyc

Sziasztok!

Lassan alakulgat ez az Ender 3.
Yodas extruder forgó kicsit fura lett a végére és a botját is bukta, de ezt be tudtam a gyári fejnek :)
Már felkerült a bullseye is, majd kíváncsi leszek rá hogy jobb lesz e tőle a nyomát.
Közben YouTube on nézegetve azt láttam, hogy bizony nagyon sokat halkítana egy TMC2209 es driver upgrade, sőt ha jól láttam akkor a nyomtatási minőség is javulna tőle. Szóval lassan ezen töprengek.
Csak azt szeretném megkérdezni a tapasztaltaktól, hogy ki mit ajánlana az okosításra?
Legegyszerűbbnek egy olyan board tűnik ami egyforma méretű a gyárival például Bigtreetech SKR Mini e3, ez kicsit okosabb mint a gyári silent ( van rajta relay kimenet az auto power off hoz, meg bltouch kimenet is) és olcsóbb is alin.
Vagy a másik amit még néztem az ennek a nagy tesója Bigtreetech SKR v1.3 ami kb annyival tud többet hogy bír hajtani még egy extrudert cserébe lehet átszabni a házat( vagy nyomtatni egy újat :) ) és árban ez a creality silent jével van párban.
Esetleg van más board amit érdemes megnézni az ender3 hoz?
Másik kérdésem, hogy a bltouch dolog hogy működik, van aki használja? Érdemes beruházni rá?
Tanácsokat előre is köszi