Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Kedves Kollégák!

2026.04.18-án szombaton ismét megrendezésre kerül a debreceni Hobby CNC találkozó.
Egy kis nosztalgia, múltidézés, tudás megosztás, és minden ami szokásos volt eddig is a találkozókon.
A változatlanul a korábbi találkozók helyszíne lesz ismét az otthona a rendezvénynek.
Debreceni Képző Központ Nonprofit Kft.
Debrecen Budai Ézsaiás 8/A

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

B.Zoltán

000000000

Pl nagyobb cad programoknál az unit nem közös beálitási paraméter!
Ha mm dolgozol modellezésben model export simán lehet alap cm is oda kell figyelni bár ez is szembe tünő ha van mihez viszonyítani (zoom) effektus üres háttérné ez igen nehéz pl ......

RJancsi

Te "rajzoltad" a 3D modellt, vagy letöltötted valahonnét? Kíváncsi lennék mennyire tartós egy ilyen nyomtatott kocsi. A kritikus pontnak az alsó és felső részt összekötő kis "hidat" gondolom.

keri

Azt (több félét is) még letöltöttem, hogy tervezési ötleteket vegyek, illetve ellenőrizzem kézzel fogható darabon hogy mennyire reális dolog ezt nyomtatni.
Amit lefotóztam volt a legjobb konstrukció, és meglepően erős.

Az alábbi képen láthatót már én terveztem teljesen, mert természetesen a méret az eltérő.
Elsőre a gyári hibás kocsi méreteivel rajzoltam be és teszteltem, a gyenge pontokat ahol eltört, átterveztem, megerősítettem, most ez úgy tűnik kifejezetten korrekt módon működik.
Mivel az eredeti 3 nap után szakadt szét, úgy vélem az általam tervezett biztosan túl fogja teljesíteni a gyárit [#vigyor]
Erősségre jobb, a kopás állósága lehet a kritikus, de a PLA-val jók a tapasztalataim ilyen téren. Ha nem melegszik fel a súrlódástól, akkor nagyon tartós.

s7manbs8

RJancsi

Régi bevált módszer, szappanozd meg a fogakat és sokkal könnyebben csúszik rajta a kocsi. Persze eső, mosás után meg kell ismételni a tuningolást.

8v6sh6t3c

Sziasztok!

Mi a teendő akkor, ha a furatok átmérői 2-3 tizeddel kisebbek a névleges méretnél? A külső átmérők szépen benne vannak a tűrésben (+-0,1), de a belső mindig kisebb.

RJancsi

Ha nem sorozatgyártásról van szó és felfúrnám. Persze azért keresnék megoldást a problémára de nem "minden áron".

000000000

Nálam is ilyen ne agoj ha kissebre veszed a réteget  ezel jár 2/1 arányba nyomtatok fuv/réteg!
Tervezésné rászámolok 0.2mm nagyonra és nem kel furkálni !

zozo

[#eljen] Basszus, Te sitty-sutty nyomtatod, én meg 15-20 Ft-ért szoktam venni a boltban[#falbav] [#eplus2][#eplus2][#eplus2]

keri

Úgy mindenki tudja [#idiota]

keri

Behúzza az anyagot az ív belseje felé, azért.
Elvileg szokott lenni valami lyuk kompenzáció a szeletelőkön, de én is inkább felfúrom, mert az lesz a pontos, vagy eleve nagyobbra tervezem annyival.
Gyakran azonban nincs jelentősége.

PSoft

Jó nagy digit szervók nélkül.[#vigyor2]

000000000

kiralyc

Sziasztok!

Íme az első nyomtatás. Ezer köszönet RJancsinak a sok tanácsért és segítségért.