Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Kedves Kollégák!

2026.04.18-án szombaton ismét megrendezésre kerül a debreceni Hobby CNC találkozó.
Egy kis nosztalgia, múltidézés, tudás megosztás, és minden ami szokásos volt eddig is a találkozókon.
A változatlanul a korábbi találkozók helyszíne lesz ismét az otthona a rendezvénynek.
Debreceni Képző Központ Nonprofit Kft.
Debrecen Budai Ézsaiás 8/A

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

xt79ipd3

Végre túl vagyok egy égetően sürgős munkán... Fiam távirányítós autójában eltört egy műanyag bizbasz. Csodálatos módon az első verzió sikeres lett. :)

PSoft

Igazad van, Te próbálsz megfelelni egy nagyon lényegesnek tűnő "kritériumnak".

PSoft

[#eljen]
Nehogy már sírjon az a gyerek, hogy apa...még ezt se tudod megcsinálni!?[#vigyor]

PSoft

Ismeri valaki ezeket a DC szervo motorvezérlőket?
Vajon egy 3D nyomtatós alkalmazásban, hogy állnák meg a helyüket?[#nemtudom]

xsugix

Mióta nyáron elindult az én nyomtatóm is, azóta jóformán a kölyök a megrendelőm. Vagy pótalkatrész kell, vagy kiegészítő.. A minap kért egy kukorica adaptert a Claas lexion-jához.. 3,5 éves múlt..

tibs

Már régóta nem gyártják.
Ha esetleg van neked egy-két darab feleslegben szivesen
segítenék a tesztelésben.[#kacsint]

kiralyc

Sziasztok,

ma 3d nyomtató tulajdonos lettem. Persze lett is egy kis gondom egyből.
Még nem szereltem össze a drágaságot. Épp csak kivettem a dobozból és azt találtam hogy az Y tengelyen ahogy húzom az asztalkát döccen 4et is nem is kicsit.
Arra gyanakszom, hogy vagy a görgők (egyik vagy több is) nem teljesen gömbölyűek (talán túlhúzták vagy mi, erre gyanakszom jobban mivel kb ugyanolyan távolságra vannak a döccenők) vagy a másik lehetőség hogy az aluminium profil van megütve pár helyen.
Kérdésem, hogy ez okozhat e nagyobb gondot a nyomtatásnál (attól félek hogy igen) a másik kérdésem, hogy érdemes lehet e próbálkoznom valamivel ezt megoldandó vagy reklamáljak egyből a creality shop ban. (amúgy is lógnak még 2kg filament el, mert az épp elfogyott az európai raktárból).
Csatoltam egy videót a döccenésről, remélem látható a lényeg.
Előre is köszi a szakértést.

RJancsi

Szia! Mivel mechanikai döccenésről van szó, ha alánézel az asztalnak meg kéne találni az akadozás okát. Nekem is ilyen nyomtatóm van, és mivel az adatlapod szerint "földiek" vagyunk, ha gondolod megbeszélhetünk (privátban) egy találkozót ahol vetnék egy gyógypillantást a masinádra és talán tudnék tanácsokat adni az összeszerelésről, beüzemelésről.

PSoft

guliver83

guliver83

Már nem is lehet beszerezni?
Mert van egy pár darab mini DC szervóm

PSoft

Nem kell "beszerezni".[#kacsint]
No de...muti csak azokat a "mini DC szervókat"!

PSoft

Az "alaplap" nyilván ez esetben "haszontalan" lenne, no de a meghajtók...

xhadp99yn

Készülget a 3d kígyó 3mm nyír helyett 3D nyomi val
DIY nyomi
Pla 220c 60c bed
0.4 nozzle 0.2 Layer
40mm/s

wt8g4i4

Elv úgy működik hogy a filament átmegy a két hornyolt kerék között és az egyik kerék egy gumikereket hajt meg az érzékelő előtt és annak a forgását figyeli. Nehéz cucc, van benne egy kis rugó ami a komplett elektronikát és az egyik kereket neki nyomja a másiknak. Várom a többi részét majd akkor letesztelem