Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Kedves Kollégák!

2026.04.18-án szombaton ismét megrendezésre kerül a debreceni Hobby CNC találkozó.
Egy kis nosztalgia, múltidézés, tudás megosztás, és minden ami szokásos volt eddig is a találkozókon.
A változatlanul a korábbi találkozók helyszíne lesz ismét az otthona a rendezvénynek.
Debreceni Képző Központ Nonprofit Kft.
Debrecen Budai Ézsaiás 8/A

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

Én is örülök!

Nem hajítod a kukába, nem futsz a bótba' másikért...
Jó olvasni az ilyen és hasonló, a hobbista kreativitásról tanúskodó postokat.[#eljen]

zip0ji0se

Hát, megjött. Igaz nem big, de tök ugyan az. Van hozzá pár tartalék cucc is.
Gyorsan szét is szedtem. Sokkal könnyebben jött szétt mint a videóban. Itt is csavar rögzítővel volt összerakva, de engedett. Majd mikor összerakom végleg, akkor majd kap hővezető pasztát. Most kitalálom a felfogatást meg kell még egy extrudert csinálnom. Addig bátorság kéne, hogy kipróbáljam már a gépet.

wt8g4i4

Akkor G00 X0 Y0 Z-végtelen :D Nekem nem jönnek a kacatjaim, holnap valamit csinálunk vele.

keri

Miért kell hozzá bátorság? Nem harap [#vigyor]

szf

Csak rajta. Esetleg egy képet is rakhatnál fel, hogy mit csináltál meg eddig.

xhadp99yn

Reggelt
 Flexi cicó

PLA 220c bed 60c nozzle 0.4 Layer 0.2 30mm/s

lessthanmore

Üdv, Capricorn 1,75-ös PTFE csöve van-e valakinek elfekvőben? Elég lenne kb 30 cm (Ender 3-hoz)

keri

Én itt vettem:
http://www.kolofol.hu/virgin_teflon.html#tefloncso

De elég sok helyen lehet kapni, pneumatikával, meg ipari műanyagokkal foglalkozó boltokban.

lessthanmore

Direkt a Capricorn márkájút szeretném mert elvileg jobban bírja a magasabb hőmérsékletet is, lehet nyomtatni bátran PETG-t, nem kell aggódni hogy mérgező anyagok mennek a levegőbe (lakásban van a nyomtató). 1 métert lehet venni a 3djake-en de annyi nem kell, így gondoltam hátha valaki vett már és van maradék.

keri

Szerintem ugyan az az ipari cucc csak feldarabolják és 10* annyiért eladják márkázva.[#vigyor]
De a te dolgod.

zip0ji0se

Hogy kielégítsem a szomszéd kiváncsiságát. Pár telefonos kép.
Saját tervezésü alkatrészekkel amit lehetett. Már, csak üveget rakok még rá, de előtte kiakarok próbálni valami más anyagot.
Gyakorlatilag kész, majd a kátyát kell újra rakni egy kis változtatással azt mehet a próba.

Thowra

Jól néz ki a cicó, nálam egy kicsit rozsdásabb színű, szőrösebb, medvetalpas példány lakozik :)

PSoft

Ha már bovdenes lett az extruder...miért utaztatod együtt a fejjel?
A + súly, fölösleges, nehezen kivédhető lengéseket visz a rendszerbe.

4umhue7vh

Sziasztok! Használ valaki Mach3-at 3d nyomtatáshoz?

guliver83

Mi mászott az én nyomtatóm asztalára ?
Egy flexi