Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Kedves Kollégák!

2026.04.18-án szombaton ismét megrendezésre kerül a debreceni Hobby CNC találkozó.
Egy kis nosztalgia, múltidézés, tudás megosztás, és minden ami szokásos volt eddig is a találkozókon.
A változatlanul a korábbi találkozók helyszíne lesz ismét az otthona a rendezvénynek.
Debreceni Képző Központ Nonprofit Kft.
Debrecen Budai Ézsaiás 8/A

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Mondjuk én simán úgy szoktam szintezni, hogy kikapcsolt állapotban elhúzom a 4 sarokba a fejet, és addig tekerem a csavart amíg megszűnik vizuálisan a rés a fej és üveg között.

A Home pozíciót pedig az asztal közepének érintésével veszem fel.

Egyébként kicsit görbe az üvegem, ami elég jól kijön nálam, mert 0.1mm az első rétegem, ez meg elég érzékeny a változásokra. 0,2mm réteggel már észre sem lehet venni, de az meg nem ad olyan szép alsó felületet.

PSoft

Én is hasonlóképp szoktam, csak ma akartam ilyen hülye "tudományos" lenni.
Mert...épp megtaláltam ezt a nyomatot. Rábaccctam![#rinya]

Egyébként, tényleg jó az a nyomat egy gyors -kb. 3 perc- szintezési tesztre.

wt8g4i4

Üdv Mindenki !

Itt válaszolok mert sokan kérdeztétek a levélben.
Azért került eladásra a két MKS lapom, mert sikerült beállítani végre vele a nyomtatót, az itt kapott segítséggel és így kiderült, hogy nem az volt a hibás.
Az alap gond, ott volt ,hogy amit én néztem oldalt a beállításokhoz azokhoz sok fals infó volt, pl az endstopp résznél teljesen káosz a leírás. Sanyi kollégánk küldött egy linket illetve Cree is. Onnan már ki tudtam hámozni mi a jó. Ehhez képest kb 35%ban rossz a beállítás a "gyári" leírás szerint. Hála az égnek feltalálták a github oldalt... :D
A marlinnal így utólag semmi gond nem volt, hogy rájöttem az endstop logikájára.

A másik része az eladásnak, hogy el szeretném rendezni korrekt módon az elektronikát és ez a lap nem fér be a gép alá 10 mm híján és az már , hogy néz ki , hogy kilóg..
A választás Bigtree SKR V1,3-as lapra esett DRV8825 motorvezérlőkkel a 24 V miatt. Apunak is ilyen lapja van, havernak is rendeltem kb 35 perc alatt sikerült beállítani.
Nekem jön még hozzá egy filament szenzor, ami szintén bigtree és egy bigtree Zsyong 2in1 extruder fej. Gondolom még egy csomó gumikacsa is :D

vadember

Titán megmunkálására képes 3D-s nyomtatott acél szerszám.
https://www.3dprintingmedia.network/rmit-3d-printed-steel-tool/

keri

Ehhez vajon milyen filament kell és hány fokon?[#circling]

000000000

Kordináta rendszerbe mozgatot fémszorás...[#vigyor]

guliver83

Egy érdekesség nálam!

Lehet én nem értem!
Repetier host ban
Amikor generálom a G kódot  van a Sebesség csúszka  lassú gyors  lassu sebességnél is ugyan olyan G kódot generál, mint ha maxra húzom a csuszkát [#nemtudom]

Hogy lehet az?

guliver83

Egy kicsit elnéztem a dolgot :)
Az első egy jó része azonos csak kb 100 sorig

xt79ipd3

Szép napot!
Tegnap este beüzemeltem az Ender3 nyomtatómhoz a Bigtreetech SKR V1.3 alaplapot és a 3,5 colos érintőképernyős TFT kijelzőt. Döbbenet, hogy a motorok teljesen elnémultak. Csak a ventillátorok hangja maradt. Bátran ajánlom ezt a fejlesztést azoknak, akik csendesebb üzemű nyomtatót szeretnének.

wt8g4i4

Szuper :D Milyen TMC motorvezérlővel használod ?

PSoft

Minőségi változás is történt?
(a nyomatra gondolok)

000000000

Ilyen Trinamic![#vigyor]

xt79ipd3

2208-asok vannak benne. Persze egyik változás hozza magával a többit: ideje halkabb ventilátorokat beszerezni. :)

xt79ipd3

Majd nyomtatok valamit, amit a régi lappal is megtettem. Viszont egy problémát biztosan nem oldott meg:
Falak kitöltése esetén a cikkcakk mozgás közben úgy elakad a filament, hogy se ki, se be.

PSoft

Erről az "elakadásról" írhatnál bővebben.