Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Kedves Kollégák!

2026.04.18-án szombaton ismét megrendezésre kerül a debreceni Hobby CNC találkozó.
Egy kis nosztalgia, múltidézés, tudás megosztás, és minden ami szokásos volt eddig is a találkozókon.
A változatlanul a korábbi találkozók helyszíne lesz ismét az otthona a rendezvénynek.
Debreceni Képző Központ Nonprofit Kft.
Debrecen Budai Ézsaiás 8/A

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

szf

Szerintem a Cura nem ajánlj fel semmit, de sose lehet tudni. Én úgy állítom be, hogy lehet  ő legtávolabb legyen az oldalfaltól. Természetesen, ha valami 1mm nyúlik ki oda nem 5mm állítók be. Kb 0,5mm-re állítom. Sűrűsége meg úgy állítom, hogy milyen részletes a kinyúló rész. Egy egyszerű sík résznek elég a 10mm-es osztás. De egy olyan figurának amit nyomtattál annak lehet, hogy 1-2mm. Szerintem.

RJancsi

Ha a paraméter ablak előtti "fx" ikonra kattintasz, akkor kiszámol ("felajánl") egy szerinte optimális értéket. Persze nem kell elfogadnod, azt írsz be amit akarsz. Erre mondtam, hogy a Cura felajánl valamit. Amelyik paraméternél nincs "fx", ott a "balra kanyarnyíl" beír valami értéket, de sehol sem találtam, hogy ez valahol mint alapbeállítás rögzítve lenne. Nekem úgy tűnik, hogy ezt is a többi beállítástól függően adja meg, "javasolja". persze tévedhetek, nem szoktam ezeket átírni, elfogadom amit beír.

000000000

Lehet manuálisan is pakolni vagy csak ö generálhat?
S3D lehet mindkét modot tetszés szerint használni...

RJancsi

Sajnos csak ő generálhat. Annyi választás van, hogy csak asztalról induló támaszokat rakjon be, vagy a tárgyról indulókat is.

szf

Melyik Cura verzió?

keri

A Curanak vannak alapértelmezett beállításai. Szerintem erre gondolt.
Illetve amikor összefüggő paraméterek vannak azt is kikalkulálja általában.

Én is a zig-zagot használom, 10-20% kitöltéssel és alap paraméterekkel.

keri

Az FX az a más paraméterekből származtatott értékek.
A kanyar nyíl az csak simán a visszalépés az utoljára elmentett értékre.

keri

Már tud fa struktúrás alá támsztást is.
Meg lehet majd szerkeszteni, de nem tudom hogy ezt megcsinálták e, vagy csak ígérték. Annyira nem izgatott ez, mert az alapból szerintem jól működik.

RJancsi

RJancsi

Néhányszor próbáltam a fa struktúrát, de volt, hogy tőből "eldőlt" a fa mire felért volna tárgyig, amit alá kellett volna támasztania. A "lombkorona" túl nehéz volt az asztalhoz ragadó résznek.

PSoft

Az X-Y ok, az nálam is változó...

Inkább a Z a kritikusabb.
Ha sok a távolság, nem mindig tapad rendesen a kiinduló pont,és instabil is lesz a támasz.
Főleg, ha pld. csak egy "ceruzányi" , vagy még kisebb az épített támasz felülete.
Ha meg Z-ben elég közel indít, hogy stabil is legyen, a leválasztásnál nyoma marad a felületen a támasznak.

szf

Bocsánat figyelmetlen vagyok. Ebben tényleg így van.

szf

Z-t még nem találtam el. Én számolok a felületi hibával. De figyelem, hogy mások mit állítanak be és én is kipróbálom.

RJancsi

Mire az ember megismer egy verziót addigra kiadnak egy újabbat. Rá kell jönni, miben más az előzőhöz képest, mert legtöbbször csak annyit írnak róla, hogy "kijavítottunk néhány hibát, új funkciók lettek", stb.stb.