Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Kedves Kollégák!

2026.04.18-án szombaton ismét megrendezésre kerül a debreceni Hobby CNC találkozó.
Egy kis nosztalgia, múltidézés, tudás megosztás, és minden ami szokásos volt eddig is a találkozókon.
A változatlanul a korábbi találkozók helyszíne lesz ismét az otthona a rendezvénynek.
Debreceni Képző Központ Nonprofit Kft.
Debrecen Budai Ézsaiás 8/A

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

RogerCo

Igen, működik, csak macera az átöblítést lekezelni.
Én Slic3R-t használok.
Eddig inkább csak arra használom, hogy a bent lévő két filament közül csere nálkül tudok nyomtatni.
De lehet vissza állok a jól bevált MK8-as hotend-jére.
A fúvóka is nagyon alacsony, és a munkadarab hűtést is nehéz megoldani.

szf

Nekem 75mm3 kell az öblítéshez.

szf

RogerCo

Nem is ezzel van a "problémám", hanem, hogy az öblítés "modelljét" is meg kell csinálni.
És nem mindegy, hogy egy adott rétegben mindkét szín van használva, vagy csak az egyik.

De most nem is ez a gondom, hanem, hogy adott ez a sárkány.
Fehérváron elkunyeráltam egy ott nyomtatottat. HIBBÁTLAN [#conf]
És elakarok jutni odáig, hogy a hibák, amiket megmutattam megszűnjenek, és utána jöhet a SmartStepper [#kacsint]

xt79ipd3

Szép estét!
Ma megvettem első nyomtatómat, egy Ender 3-at. Használt, működik, kaptam hozzá egy csomó mindent.
Cura-ból még mindig a 15.04 verzió ajánlott hozzá?

xt79ipd3

Közben látom már: Cura 3.6 a jó.

Lőrincz Tibor

keri

Igen, csak gyengébb/régebbi gépeken elég lassú.
Viszont sok jó dolgot tud már, és szépen optimalizálja a nyomtatást.

keri

PLA az megfelel az élelmiszeripari szabványnak. Hogy lehet mérgező?
ABS-ről tudtuk.

Ezt a cikket kicsit felületesnek érzem, ott hogy "alacsony károsanyag kibocsájtású izzószál" meg "gép"

Ha egyszer felmelegítjük akkor vagy párolog a műanyagból valami, vagy nem. Nem az izzószálon vagy a gépen múlik.

Meg azért közlekedéshez hasonlítani is erős túlzás, ha látjuk hogy minden családban 1-2 autó van, nyomtató meg soha nem is lesz. És elég nagy különbség hogy a TDI kipufogóján dől a korom, meg a nitrogén oxid, meg van egy kis szaga az olvadt műanyagnak.

PSoft

Ez a cikk számomra egyenértékű azokkal, amelyek úgy kezdődnek...

"Angol kutatók megállapították, hogy..."

A cikket magyarba öntő "firkász" is sokat érthet a 3D nyomtatókhoz. Nyilván, guglival fordította a cikket.[#nyes]

000000000

pl 1x használatos lőfegyver (magyar bérgyilkos)  meg is emliteték nyomtatoval készült... pár honapja volt is szó rola![#vigyor1]

B.Zoltán

Én még legtöbbször a Cura 15.04 használom az Enderhez.
Itt egy ini file    PLA ender ini néven .
Lehet még finomítani rajta, de ez beállítja az Ender Motion adatait is, ami nekem bevált.

Próbáld ki, hátha jó lesz.
Én a Prusa Slicert is kezdem használni, ahol a Cura nem elég.
Az új Curához új gépet kellene venni, de nekem nem éri meg, mert nem kell több lehetőség, amit a Prusa slicer kínál.

keri

Miért kell új gép a Cura 3.6-hoz?
Nekem saját építésű nyomtatóm van, azzal is megy.

2vkx6unz

Nem nyomtató hanem PC kell erősebb, olyan ami 64 bites oprendszert futtat...

B.Zoltán

Gyorsabb számítógépre gondoltam.
Egyik 3D programmal sincs gondom (régi Cura, Slic3r, DSM, stb.), de az új Cura-kkal idegesítő dolgozni, annyira lassú a képernyő kezelése. Múltkor írtad, hogy mi miatt van, más programnyelvben van írva, mint a régi Cura.

Vagy kellene hozzá egy drága videokártya? De nekem akkor se érne annyit, mert a Prusa-Slic3r tetszik, 1-2 problémája van, de úgy néz ki, hogy javítják, ha az ember beír nekik.
Az egyik a híd, de az is elviselhető. Viszont nagyon jó a kézi alátámasztási lehetőségei.