Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Kedves Kollégák!

2026.04.18-án szombaton ismét megrendezésre kerül a debreceni Hobby CNC találkozó.
Egy kis nosztalgia, múltidézés, tudás megosztás, és minden ami szokásos volt eddig is a találkozókon.
A változatlanul a korábbi találkozók helyszíne lesz ismét az otthona a rendezvénynek.
Debreceni Képző Központ Nonprofit Kft.
Debrecen Budai Ézsaiás 8/A

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

zip0ji0se

Sziasztok!
Kérdésem a Curával kapcsolatba. Melyik verziót érdemes letölteni win 7 64 bit-hez, vagy 32-hez.
A másik. Sok oldalon látom a vulkánnak nevezett fejet, de használatban mindenki a lapjára fektetett hasábokat részesíti előnybe. Szeretném tudni az okát.
Előre is köszi.

keri

Csak 64 bites Windows!
32 bitesnek nincs értelme ha a számítógépedre felrakható a 64bites.

A verzióból a 3.6 vált be, ha erős a géped. Ha nem, akkor 15-ös valamelyik utolsó változata, viszont ezekhez már csak forráskódot lehet letölteni.
Ha kell nekem megvannak, mert nem bízok én abban hogy mindig elérhető lesz egy telepítő, ezért első dolgom hogy archiválok.

A Vulcan fej, akkor jó ha nagy anyagárammal kell nyomtatni tipikusan nagy átmérőjű fúvókákkal.
Kisebb fúvóka áramnál, pl. a szokásos 0.4-esnél, egész egyszerűen feleslegesen melegíti az anyagot.

s7manbs8

zip0ji0se

Köszönöm így már értem.
Elvileg erösgép. Grafikai gép volt cégnél, de ott lejárt a négyéve. Ssd, négymag stb.
Akkor megpróbálom 3.6-t. Ha mégse menne keresni foglag.

000000000

v4 már nyilván renderelni is lehet Ram zabáló...[#taps] link

PSoft

A lentebb már linkelt réz színű "PM" filament...

A "kép" 80 mm magas, 0,15 réteggel ment, kicsit kapkodósan [#smile] kb. 100 mm/s sebességgel, 0,3 fúvókával.
Asztal 60, fej 205C°. Fal 0,9 mm kitöltés 25%, támasz nem volt.

ebalint

ebalint

Az első kép alapján azt hittem, hogy viasz, mert olyan simának tűnt.

szf

Mitől ilyen fényes?

PSoft

Jó idő volt...
Kivittem a napra fotózkodni.[#smile]

PSoft

Most kezdek ismerkedni vele...
Egyre jobban tetszik, [#eljen] főleg hogy...magyarul tudok vele kommunikálni.[#smile]

PSoft

vjanos

Vasalható gyöngy nyomtató [#wilting]

zip0ji0se

És, hogy tudsz vele beszélni magyarul, vagyis hol található meg magyar felülettel.
Tegnap Curaval szendvettem, már mint a letöltéssel,de folyamatosan hibákra hivatkozott, ezért hagytam a francba. Pedig a hivatalos oldalról akartam leszedni.

PSoft

ITT megtalálod.[#kacsint]