Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Kedves Kollégák!

2026.04.18-án szombaton ismét megrendezésre kerül a debreceni Hobby CNC találkozó.
Egy kis nosztalgia, múltidézés, tudás megosztás, és minden ami szokásos volt eddig is a találkozókon.
A változatlanul a korábbi találkozók helyszíne lesz ismét az otthona a rendezvénynek.
Debreceni Képző Központ Nonprofit Kft.
Debrecen Budai Ézsaiás 8/A

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

zip0ji0se

Köszönöm így már könnyebb.

keri

Itt a Cura könyvtáram.
Én mondjuk nem értem a magyar szoftvereket, szóval nekem csak angol van [#vigyor]
EXE végű a windowsos, az APPIMAGE a Linuxos változat.

PSoft

Az elmúlt éjszaka "született", amíg én aludtam.:)
Hűvösek már az éjszakák, azért volt takaró a csajon.[#smile]

4umhue7vh

ebalint

B.Zoltán

szf

Szép!
Támaszték adatok?

PSoft

...

PSoft

Ha már szóba került...
Ki, milyen támasz beállításokat használ?

RJancsi

Én a támasz "szöget" 60°-ra vettem fel, és eddig nem volt vele problémám. A "sűrűségét" a tárgytól és a kinyúló rész méretétől függően 10-20% közé szoktam állítani. A szeletelés után (Cura 4.3.0) megnézem, és ha 4-5 mm-nél nem ritkább a támasz akkor elég szokott lenni. Én a "cikk-cakk"-ot részesítem előnyben, mert elég könnyű eltávolítani a többihez képest, legalábbis ez a tapasztalatom.

PSoft

Köszönöm.

X/Y, Z távolságok?
(főleg, ezek az adatok érdekelnének)

RJancsi

Ezeket nem szoktam állítgatni, ráhagyom a Cura-ra. Most épp ezt "ajánlotta" fel.

PSoft

szf

Nekem az X,Y olykor 10mm is!

PSoft

Te azt írod "olykor", [#3111@RJancsi] azt írja, "ráhagyom a Cura-ra. Most épp ezt "ajánlotta" fel."

Akkor, hogy is van ez?
Nekem ebből az sejlik, -szerintem tévesen- hogy...
Az én beírt, meghatározott értékeimet a Cura felülbírálja(bírálhatja),és átírja?
Szerintem a Cura mindig azt ajánlja fel, amit én előzőleg meghatároztam neki.