Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Kedves Kollégák!

2026.04.18-án szombaton ismét megrendezésre kerül a debreceni Hobby CNC találkozó.
Egy kis nosztalgia, múltidézés, tudás megosztás, és minden ami szokásos volt eddig is a találkozókon.
A változatlanul a korábbi találkozók helyszíne lesz ismét az otthona a rendezvénynek.
Debreceni Képző Központ Nonprofit Kft.
Debrecen Budai Ézsaiás 8/A

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

szf

STL?
Kinyomtatom én is. Milyen magas?
Van széklet barnám, ha abban megfelel.

PSoft

807 réteg, 0,15-ös réteggel számolva, 121,05 mm.:)
De, meg is mértem a kedvedért,és...tényleg annyi.[#kacsint]
STL.

xt79ipd3

Igen, de úgy néz ki, hogy megvan a megoldás.
Csináltam egy 3x70x10mm-es fal modellt, kísérletezni. 220 fokon hibátlanul csinálja.

xt79ipd3

Még egy dolog lenne. SKR V1.3 alaplap van TMC2298-as motorvezérlőkkel. Legalább a motorok vezetékeire nem kellene valami árnyékolás? Harisnya vagy mágneses.

wt8g4i4

Én majd fogom, valahol épp ringatózik a tengeren még

PSoft

Ok. így megy, nincs dugulásod, de...
Még sincs rendben ott valami.
Gondolom, PLA-val nyomtatsz.
A PLA mehetne gond nélkül, akár 200C°-on is.

PSoft

Ma reggel...Őket találtam a gépem asztalán.
Próbáltam kérdőre vonni a három "urat", de Ők...
Láthatóan semmiről nem tudnak semmit.[#vigyor2]

PSoft

Lentebb, mutattam két nyúlfarknyi videót...
[#t9p23968#]

Örvendetes módon, vannak már páran akik megnézték...
Sőt...
Kommentet is tudok már olvasni, mert...van ám az is. [#vigyor]
Különleges lehetőség, hogy viszonzásként...
Én is a körmére tudtam nézni a pedáns Úriembernek.
Azon gondolkodom...mit is írjak viszonzásként "kedves szépet" Neki.
[#nyes]

morvfer7

Semmit nem kell írni. Tudod, a boldogság titka. [#vigyor]
Egyszerűen töröld a hozzászólását és tiltsd le a csatornádról.

PSoft

Igazad van...megtettem.
Így viszont, okafogyottá vált a lentebbi postom rá vonatkozó része.

000000000

Ha kivánja akor kell!
Ezt egyszerüen kideritheted tartó áram alat fogdosd meg a motor veszetéket ha visit..sikit akor nem árt erre van fasza 8x0.2 elemiszálas cat6..7 gumis kábel  nálam pvc alapu van (ez volt kéznél mociknál ha eltörik gumis verzió lesz disznek meg tehetsz rá kigyó bört textil alaput pl ...

neduddgi

Sziasztok!
Akad itt olyan szaki, aki tud ESD PLA v. ABS (nekem mindegy) anyagból, nagyobb mennyiségben nyomtatni, rövid határidővel, számlával?
Nem beszélek mellé, alternatívát keresek, ha az "A" terv befuccsolna, rövid a határidő!

Köszi!
A.

s7manbs8

No, de mit kellene nyomtatni, hogy láthassuk megoldható e a gépen egyáltalán.

wt8g4i4

Nem ment fél órát tesztüzemben az új módosításokkal, de már eltörött egy kábel :D Úgy éreztem eljött az idő feltenni az energia láncot meg a kábelkötegelő kis tappancsokat.

xt79ipd3

Közben lett dugulás. Tegnap ott álltam és nyomtatás közben 3 dugulást kellett elhárítani.
Úgyhogy ma felszívtam magam, szétkaptam az egészet a pi...-be.
Full metal extruder van rajta, nem teflon csöves. Teljesen gagyi, gondolom... Írták máshol, hogy a full metal hajlamos a dugulásra, főleg a silányabb minőség.

Szóval políroztam az extruder belső furatát és az összekötő csövet. Továbbá V alakra munkáltam a furatok tetejét. Vagyis eltüntettem az éles peremeket. Egy kb 15 centis recés extrudált PLA szálat már erőltetve sem tudtam elakasztani kézzel.
Most végzett egy 3 óra 12 perces nyomtatással, egyetlen extruder kattanás nélkül. Most nagyon örülök. [#nyes]