Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Kedves Kollégák!

2026.04.18-án szombaton ismét megrendezésre kerül a debreceni Hobby CNC találkozó.
Egy kis nosztalgia, múltidézés, tudás megosztás, és minden ami szokásos volt eddig is a találkozókon.
A változatlanul a korábbi találkozók helyszíne lesz ismét az otthona a rendezvénynek.
Debreceni Képző Központ Nonprofit Kft.
Debrecen Budai Ézsaiás 8/A

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

dtb

A MeshMixer-t már próbáltad? Az elég sok formátumban tud menteni, és ingyenes.

guliver83

Még nem , de köszönöm megnézem!

szf

Tudna valaki adni nekem egy ilyet kölcsönbe:
kijelző

PSoft

Kölcsönbe igen...holnap viszem.[#wave]

7jii3k3j

Sziasztok!

Biztos sokan vannak kozottetek, akik nylon, ABS es egyeb zsugorodasra hajlamos anyagbol nyomtatnak es ennek kikuszobolesere zart, belso futott teru nyomtatot epitenek.
Elsosorban nekik a tapasztalatara lennek kivancsi hogy gyakorlatban mennyire allja meg magat a belso ter futese. Most nem konkretan a zsugorodo nyomtatott termekre lennek elsosorban kivancsi, hanem arra mikent valtozik a nyomtato szerkezete es ezzel a mukodesenek pontossaga a hotagulasra.
Peldakent egy 600 mm-es extrudalt aluminium profilbol epitett szerkezet 100 fokos futott belso ternel 0.3 mm-t tagul utsua.com szamoloprogramja szerint. Elenyeszo ez az ertek es a nyomtatas precizitasat es minoseget nem befolyasolja, vagy ez igenis osszeadodik es erezheto minosegromlast eredmenyez?

TBS-TEAM

mm-ént +0.003mm 100C fokon.
A 3D nyomtatás nem génsebészet.
Nincs jelentősége.
Nem szabad tulgondolni.
Léptető motoroknál sokkal nagyobb a hibalehetőség.
József

szf

PSoft

Így jár aki korán fekszik...későn kel.[#vigyor2]
Vittem is, ott volt nálam. Találkoztam is a kollégáddal...két pillanatra.
Közben mennem kellett tovább. Mire visszaértem, addigra meg már...Ő ment el.[#rinya]

Most akkor...mi legyen???

szf

Á hagyjuk !
Majd felitatom könnyeimet 2 tekercs szín kifuttatott filamentel.[#kacsint]
De az embernek reggel mondtam, lelkére kötöttem de gondolom az Attilával nagy volt a szerelem.

keri

Direkt jó hogy nagyobb lesz, mert a műanyag úgy is zsugorodik[#vigyor]

PSoft

Szó ami szó, nagyon össze voltak..."bújva".[#nyes]

xt79ipd3

Szép estét!
Egy kis upgrade: Bigtreetech (BIQU) 3,5 TFT-hez burkolatot nyomtattam.
A Thingi-n nem találtam számomra megfelelőt, ezért 0 hozzáértéssel terveztem egyet. (Luca széke effektus.) :) Talán viszonozni tudom a sok segítséget, amit Tőletek kaptam: Itt vannak az STL fájlok, ha valakinek megfelel ez a minimal design. A furatokat mindenki írja át bevált recept szerint, nekem sem lett jó elsőre. Egyúttal várom a nyomtatási hibák elemzését is. https://drive.google.com/open?id=16kNYsJxZS5c-mxp53vt7GtDnX9jzp5ss

xt79ipd3

Még kép:

frkdv6dyr

Sima üveglap (4mm-es) esetén kicsit csalókának tűnik [#nemtudom]

Vagy esetleg 110°C elég az üvegnek egy ilyen deformációhoz?

READ: Bilinear Leveling Grid:
READ:       0      1      2      3      4
READ:  0 +2.693 +4.492 +4.520 +4.543 +4.905
READ:  1 +4.023 +4.310 +4.628 +4.515 +4.740
READ:  2 +4.220 +4.537 +4.602 +4.523 +4.557
READ:  3 +4.020 +4.340 +4.242 +4.270 +4.315
READ:  4 +3.783 +3.915 +4.025 +3.977 +3.995

keri

Nincs kiszintezve normálisan, leejt.
A négy sarkát állítsd be, aztán mérd újra.

Kicsit görbül melegre, de nem jobban 0.1mm-nél.