Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Kedves Kollégák!

2026.04.18-án szombaton ismét megrendezésre kerül a debreceni Hobby CNC találkozó.
Egy kis nosztalgia, múltidézés, tudás megosztás, és minden ami szokásos volt eddig is a találkozókon.
A változatlanul a korábbi találkozók helyszíne lesz ismét az otthona a rendezvénynek.
Debreceni Képző Központ Nonprofit Kft.
Debrecen Budai Ézsaiás 8/A

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Thowra

Bináris kijelzéssel még a napot is mutathatja [#vigyor]

PSoft

Az előzőekhez, nézd csak...

Nixie tube.

Flip clock.

wt8g4i4

Reggelt. Kész lett a mérés. Az asztal közepén és a 4 sarkától 2-2 cmre beljebb mértem 24 és 60 fokon. A púposodás 0,03 mm volt, de ebben benne van hogy lenyomta az extruder fejet a mérőóra súlya is kicsit jobban. Amúgy meglepett az eredmény. Rosszabbra számítottam .

000000000

Köszönöm![#taps]

szf

Érdekel valakit "noname" fekete 1,75 PLA, általam tekercselt 1kg dobra?
Kb 4500Ft/kg

xmkwac9

Én eddig RAMPS FD v1+Arduino Due-val és MKS SBASE 1.3-mal próbálkoztam eddig, de én még nem ajánlanám olyan nyomtatóba, amit napi szinten használni is szeretnél. Kísérletezni persze lehet.
A 32-bites vezérlőkről az a véleményem, hogy legalább egy stabil 2.0-ás Marlin kiadást érdemes megvárni. Legalábbis én még várok.
Ha stabil lesz, akkor szebb, jobb lesz mint a 8 bites, de egyelőre még nem az. Én nagyon akartam 32-bites vezérlőt a nagy nyomtatómban, de aztán kénytelen voltam visszatérni 8-bitre. Ez kb. fél éve volt, lehet hogy azóta sokat fejlődött a Marlin...

000000000

Mi a probléma v2 böveben ki fejtenéd?
Mert érdekelne!

xmkwac9

Például: az MKS SBASE v1.3-on van micro SD kártyafoglalat, de arról nem tudott nyomtatni. A kijelzőn levő SD foglalatot kézzel kellett vezetékezni az MKS SBASE-re és aztán arról sikerült gcode-ot beolvasni.
Mass storage eszközként látszódott a micro SD kártya a számítógépen, de elég instabil volt, időnként eltűnt, majd újra felismerte.
Úgy emlékszem az auto bed leveling sem működött jól, emiatt nem is tudtam használni a nyomtatót, a nagy asztal miatt.

000000000

RepRap probáltad már támogat SAMS3 cput is...
RepRap használok SAMS4 alapon de még nem hagyot cserben jól hadra fogható könnyen konfigolható is..

keri

Egyszer már nekifutottam a repülőgép nyomtatásnak, de elég kényes dolog, és az akkori programokat nem tudtam rendesen beállítani, valamelyik része mindig rossz volt.
Most a Cura3.6-al végre mindent jól nyomtat ki, és a nyomtatás is jobb minőségű, bár ez valószínűleg a jobb tulajdonságú színtelen filamentnek köszönhető.

A szárny 25 óra volt, bár ez csak azért mert vékonyabb rétegekre állítottam a szükségesnél, most elvileg 20 óra alatt nyomtatódik a másik fele.

A törzs 5-8óra, ezen kezdtem a próbálgatást ezért nem tudom pontosan.

szf

PSoft

[#eljen]
Miért, a színtelen filamentre esett a választás?
Festeni fogod?

ebalint

[#eljen]

Repülésre készül?

keri

Három komoly oka is volt.

Egyrészt ez volt a gépben [#vigyor]
Másik ok, hogy komoly esélyét láttam hogy nem lesz jó az eredmény, így nem akartam pazarolni a drága színes anyagot, inkább olcsó szín kifutottal kísérletezek, mert még a beállításokra is rá kellett jönni.
Harmadik ok, hogy mivel repülőt még nem vezettem, van rá esély hogy gyorsan odaverem és ripityára törik, szóval jó ez ide [#vigyor]

Az irányítás miatt látni kell a gépet a levegőben, milyen pozícióban van.
Egy átlátszó repülőt elég nehéz ennél fogva irányítani, ezért kap majd némi festést az orra, szárnyvégek, meg a farka, ami ezt elősegíti.

000000000

Még elönybe van hogy átlátszó ezért rejtőzik el a szem elől de minimum ilyen egy predátor[#taps]...