Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Kedves Kollégák!

2026.04.18-án szombaton ismét megrendezésre kerül a debreceni Hobby CNC találkozó.
Egy kis nosztalgia, múltidézés, tudás megosztás, és minden ami szokásos volt eddig is a találkozókon.
A változatlanul a korábbi találkozók helyszíne lesz ismét az otthona a rendezvénynek.
Debreceni Képző Központ Nonprofit Kft.
Debrecen Budai Ézsaiás 8/A

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

videó alat a link ahol....

PSoft

Egy kis "tanulmány" fúvókákról, filamentről,és egymásra hatásukról.

keri

Régi mániám, hogy gyártani kéne magamnak fúvókát....de persze a lustaság győz és fillérekért megrendelem kínából [#nyes]

Na de a lényeg
A fúvóka testnek jó a réz, de egy injekciós tűt belesajtolnék a fúvókába, hagynék egy kis kiálló részt és ráhúznék az egészre egy teflon kúpot.
Így lenne egy precíz kemény fúvóka, körülötte a teflon hőszigetel, és nem tapad rá az anyag mint a rézre.

Mondjuk ez annyira egyszerű így elmondva, hogy tényleg ki kéne már próbálnom  [#rolleyes]

keri

Amúgy meg itt a megoldás...csak nem olcsó.
https://olssonruby.com/

PSoft

Nem véletlen forszíroztam én már előbbre is a fúvóka milyenségét.
Gyártani se feltétlen kell.
Ha maradunk a kommersz kínainál...
A test utólagos, csak külső "kozmetikázásával" is jelentős eredményt/javulást lehet elérni.

000000000

Ezt fuvola állapotát kőnyien lehet elellenőrizni z felemeled 200..300mm magasra a futót exruder nyomod bele a szál anyagot ha hengeres a fúvóka furat szép fűgóleges az ömledék ha kunkorodik valami gebaz van ferde a furat vagy kopót kerek a furat széle nem peremes ami az uj fuvokáé igy nem kel szétszedni a fejet...[#eljen]

000000000

na megint belerosszt mta helyes...

keri

Szerintem ne erőltesd mert csak egyre rosszabb lesz [#nyes]
A lényeget elsőre is értettük.[#vigyor]

000000000

mondat össze fügést nem javit..[#csodalk]

PSoft

Igen, ha a furat merőleges és központos, nem mindig kell kivenni a fúvókát.
Csináltam már úgy, hogy pár soros G-kóddal 4-5 karikát írt le a fúvóka az asztalra feszített 1000-2500-as papíron.
Ott helyben, "megjavította" a saját homlokfelületét.

PSoft

Ma, jártam erre-arra,és találtam is...ezt-azt.[#kacsint]
Nem tooom...elég lesz???[#nyes]

szf

PSoft

Karórát, nem akarsz nyomtatni?
Adok hozzá fasza 'retro LED kijelzőt.[#vigyor2]

szf

Beteszem a sorba...........
De tetszik.

000000000