Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Kedves Kollégák!

2026.04.18-án szombaton ismét megrendezésre kerül a debreceni Hobby CNC találkozó.
Egy kis nosztalgia, múltidézés, tudás megosztás, és minden ami szokásos volt eddig is a találkozókon.
A változatlanul a korábbi találkozók helyszíne lesz ismét az otthona a rendezvénynek.
Debreceni Képző Központ Nonprofit Kft.
Debrecen Budai Ézsaiás 8/A

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

szf

Én csak dobozolok....
Igaz lazán de összeraktam

PSoft

Faccca lesz![#eljen]
A csövek előtt, mi lesz?

Valami hasonló formát(doboz) tervezek én is a lapozósnak, de még csak...fejben.

szf

Ezek Nixie csövek, emiatt előttük nem lesz semmi.
A következő VFD lesz, annak a füstszínű plexi amit kaptam a fórumtársunktól.

És van a fejeden valamilyen digitális csatlakozás, hogy le tudjam tölteni[#eplus2]?

szf

Szükségem lenne kb10m fekete TPU filamentre.
Természetesen nem ingyen.
Valaki???

PSoft

Ahahhh...világos!

Én a telepátiában nem hiszek, de...
Ha kikerül a fejből, lesz "digitális csatlakozás" is.[#kacsint]

000000000

Szilikon lapos fűtőbetétél meddig lehet elmenti  asztal fűtésél tartósan max höfok?[#conf]
pl akinek ilyen van!

LINK

PSoft

IdézÉn csak dobozolok....

Hát, igen...
"...dobozolni a legjobb a világon..." [#vigyor2]

szf

Próbaképpen beüzemelve..

PSoft

Tecccik! [#eljen]

B.Zoltán

Én 100-105 fokon sokat, de 110fokon is használom, ha ABS nyomtatok.
Nem tudom, ez volt a kérdésed?

000000000

inkább az medig biztonságos tarosan a max hömérséglete mert csak egy héjban van a fütö rész de amit irsz használható az nekem már böven megfelelne 110c is !

000000000

Meg vannak itt ár rések is nem tudom mi a külömbség van pl 300x300mm 750w 25..60$ is?

link

000000000

Nyomtató asztalnak...
Keresnék min 350x350mm  5..6mm alumínium sík lemezt helyet vagy személy akinek van eladó postázási lehetőségél!
privátba aki tudna.....
Köszönöm!

B.Zoltán

ABS-nél sem kell 100 fok fölé menni nekem, mert akkor az üveg 85-87 fok körüli és már, ha egy kicsit le van kezelve nitro lakkal, de nagyon enyhén, már vigyázni kell, hogy ne tépje ki az üveget.
A műanyag asztalfóliánál, már ez a hőmérséklet is sok.
Valószínűleg 105 fokon is mehetett akár 200 órát is, semmi károsodást nem vettem eddig észre, és nem a legdrágább ez nekem, inkább a legolcsóbb.
Arra kell figyelni, hogy ne váljon fel, mert ott felemelkedhet a hőmérséklet jobban, mert nem hűti az asztal, ott károsodhat a szilikon.

Én nekem fel volt válva egy 5x5-ös helyen, de még valószínűleg időben vettem észre.
Ha alul lesz parafa az odanyomja, úgy nem tud leválni az asztalról, nekem most még nincs ott semmi, de tartja magát a levegőben is.
Nekem nem az asztal hőmérséklet növelése adta az igazi tapadást, mert különben már ott nagyon szétterülnek az alsó rétegek is, és nem szép a nyomtatás.
Inkább enyhén le kenem, vagy fújom, és a sarkokra szerkesztek 0,6 vastag 15-20mm kört és az nem engedi felválni.

keri

A szilikon, 200 fokot bír kb. üzemszerűen.
Az hogy a fűtőszál mit bír benne, nem tudom.