Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Kedves Kollégák!

2026.04.18-án szombaton ismét megrendezésre kerül a debreceni Hobby CNC találkozó.
Egy kis nosztalgia, múltidézés, tudás megosztás, és minden ami szokásos volt eddig is a találkozókon.
A változatlanul a korábbi találkozók helyszíne lesz ismét az otthona a rendezvénynek.
Debreceni Képző Központ Nonprofit Kft.
Debrecen Budai Ézsaiás 8/A

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Szalai György

000000000

Azt írod teljes hosszba meg olvad a fejben a műanyag?
A közlő csöved evezteti a höt a tömbre (felsö) rész ez nem ok pont hogy a hö hid lenne ed3 hasonló fejeknek a lényege ezért is van ko anyagbol a közlő csö nyaknál kikönyvelve (részben) ne vezesse hőt csak a fúvókat fűtjük amit kell...
Igy is nagy probléma ha félfűtőt fejbe pihen a műanyag mert arra kiss időre kezdi a beöregedést (pár tizperc) is elég neki aztán ez szép duguláshoz vezet állatába...
Teflonak 250c felet már gumi szerű lesz és az elbomlása is elkezdődik...

PSoft

Szerintem nincs, de már nem rakom vissza a régi orsókat, hogy legyen.[#vigyor2]

svejk

Kár...
No azt nem kívánnám. :)

8v6sh6t3c

Sziasztok!

Az utóbbi néhány napban sikerült egy kicsit több időt foglalkoznom a nyomtatóval.
Sikerült beállítani a tengelyeket, a görgők és szíjak nem megfelelő feszessége okozta a problémát.
Nekiálltam saját dolgokat nyomtatni, az első projektem készül el lassan.
Szóval köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!

Ui: A hulladék PLA-val mit csináltok? Jelenleg szépen gyűjtögetem, de gondoltam rá, hogy valami hasznosat is lehetne belőle csinálni. Esetleg erre valami ötlet?

keri

A PLA kivállóan ég a vegyes tüzelésű kazánban. Olyan mint a viasz.
Volt haverom aki csinált belőle új szálat, de már ő is megunta....és neki is van kályhája [#vigyor]

zip0ji0se

Sziasztok!
Kaptam a képen látszó dolgokat már régebben. Ehhez csinálgatom a gépet, ahogy jönnek az egyebek hozzá.
A kérdés, hogy nincs valakinek hozzá olyan alkatrész elfekvőben, amit tudnék esetleg hasznosítani. Én majd direktbe  raknám össze a két részt. Ha már lenne egy recés kerék, vagy csinálna valaki, már az is elég lenne. A többit megoldanám.
Üdv:

szf

Mintha a szomszédodba lenne!

zip0ji0se

És melyik szomszédnál? A közelebbi, vagy a kicsit távolabbi.
Mert, akkor elbicegnék érte valamelyik délután.

dtb

Kipróbált, JÓ, Win7m alatt is működő STL thumbnail generátor.
Mindenkinek javaslom, akinek sok STl kiterjesztésű file-ja van. Nem kell többé jpg generálással foglalkozni, ez "röptében" generál képeket a windows intézőben az STL állományokról. (A röptében azért nem véletlenül van idézőjelben!!! :-) )
Innen lerölthető: https://papas-best.com/stlthumbnails_en

000000000

Ha felfogatást keresel nema17 7mm kerékrel e3Dv6 van komplett tervem (ez van nekem is)3d modelt elküldöm szívesen terv  solid edge v20!
Ehez a radiátorhoz van most mini ed3d v6 (direkt 1,75mm) bemeneti furatos...

Short distance 1.75[#integet2]

000000000

szf

szerintem a közelebbi. holnaptól

zip0ji0se

Köszönöm a lehetőséget, de egyenlő semmilyem rajzoló programot nem tudok alkalmazni. Windows valamit hiányól hozzájuk. Újra húzás lesz a vége. Max pdf tudom megnézni és jó neked, hogy van edgéd. Én csak vágyokrá. Régebben használtam, de most már nem tudok szerezni.