Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Kedves Kollégák!

2026.04.18-án szombaton ismét megrendezésre kerül a debreceni Hobby CNC találkozó.
Egy kis nosztalgia, múltidézés, tudás megosztás, és minden ami szokásos volt eddig is a találkozókon.
A változatlanul a korábbi találkozók helyszíne lesz ismét az otthona a rendezvénynek.
Debreceni Képző Központ Nonprofit Kft.
Debrecen Budai Ézsaiás 8/A

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

dtb

Most itthon kipróbáltam. Win7(64) alatt sajnos nem tudtam működésre bírni, Win10 alatt viszont tökéletes. Telepítés után az intézőben nem a társított program ikonja jelenik meg, hanem az STL képe.

keri

Egyik barátomnak nyomtatás után egy nappal pattant el hasonlóan egy bilincs, de úgy hogy nem volt meghúzva, csak simán az asztalon.
Lehet túl nagy belső feszültségek keletkeztek nyomtatás közben.
Amúgy nem jellemző az ilyesmi. Van jó pár alkatrészem ami régóta bírja feszültség alatt, többek között a nyomtatóm extruder karja is, ami szó szerint a legrégebbi PLA alkatrészem, mivel az tette működőképessé a nyomtatómat [#vigyor]

000000000

100% kitöltésel csináltam pot alkatrészt hossz irányba elfér benne 3db 3mm köracél igy már erös lesz![#vigyor]

PSoft

[#rinya]

Olyat keress, ami Win7 alatt is hajlandó megmutatni a "képet".
Mert én...nem vagyok hajlandó 10-et telepíteni.[#nyes]

PSoft

Ha mégse sikerülne "tökéletesre" az a beállítás...
Akkor főleg, hasonlókat kell nyomtatni a géppel.[#vigyor2]
[#82@keri] mintha csinált volna is ilyen tornyot.[#nyes]

B.Zoltán

Ja, nem lennének törések a rétegekben. [#smile]

000000000

Söt mindig ujat mert a dölési szög mindig változik...[#eplus2]

keri

Azt hiszitek okosak vagytok? Hát nem! Már ebben is megelőztek benneteket [#nyes]

dtb

Tessék:-) Csak neked, csak most :-) Ez működik:
http://reify-3d.com/forum/viewtopic.php?t=861

PSoft

De, ugyanez volt lentebb is, amire azt írtad Win7 alatt nem megy, vagy...nem?
Nahhh...majd holnap megsasolom.

dtb

Amit először linkeltem, az nekem 64 bites Win7 home pro alatt nem ment, az otthoni win10-en (az is 64 bites) viszont csont nélkül. (Ettől még esetleg más verzión ki lehet próbálni) Ez, az első a jobb. A második megy a Win7 alatt is, de az én dual core-s gépemet nagyon leterheli, viszont a "nézet-> nagy ikonok"-t választva szépen megjeleníti az STL tartalmát képszerűen.

xhadp99yn

Érdeklődnék hogy van ez szeletelve vsgy mivel alapba? elvan forgatva 45 fokkal?

000000000

cree komposit pla+ko...[#vigyor]

szf

Egy ismerősöm keres 3D nyomtatót.
Gyárit.
Ne Ender3-hoz hasonló lineáris vezetékekkel legyen.

Ajánlatokat privátba.

Köszönöm

000000000