Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Kedves Kollégák!

2026.04.18-án szombaton ismét megrendezésre kerül a debreceni Hobby CNC találkozó.
Egy kis nosztalgia, múltidézés, tudás megosztás, és minden ami szokásos volt eddig is a találkozókon.
A változatlanul a korábbi találkozók helyszíne lesz ismét az otthona a rendezvénynek.
Debreceni Képző Központ Nonprofit Kft.
Debrecen Budai Ézsaiás 8/A

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Gondolom elege van hogy ennyire rugalmas.
Bár én is szélesebbet használnék. Nekem 20mm-es van erre a célra elrakva [#vigyor]

000000000

Próbáld meg 9mm-essel. Én ezt vettem:

9mm 848mm

zip0ji0se

Mert a kerekek még ezt elbírják szélességben. Ilyen volt itthol, meg talán erősebb mint a 6-s. De mindegy is, mert ezt a hosszt, vagy közelébe nem találok. Majd a motortartót is átalakítom állíthatóra.
Pár kép a felső részről.

8v6sh6t3c

Sziasztok!

A szeletelő szoftverben (pl. Cura) lehet állítani valahogy azt, hogy a Z tengely ne 0 mm-en, hanem mondjuk -0,1 mm-en kezdjen?

000000000

Én a Slic3r programot használom, de azon be lehet azt állítani, de gondolom minden szeletelő programba be lehet állítani azt.

8v6sh6t3c

És meg tudnád mondani, hogy hogyan kell?

dtb

csak most olvastam a beírásod, lehet, azota már meg is oldódott.... Én a kínaitól rendeltem GT2-es szíjat, acélszál merevítéssel. Eddig nagyon bevált, masszív, erős, ól spanolható, ezzel még az alu is megyeget.
Nézd meg pl ezt, én ezt vettem: 10Meter. PU with Steel Core timing belt GT2 Timing belt

8v6sh6t3c

Tudnátok valami tippet adni arra, hogyan lehetne a képen lévő hibát kiküszöbölni? Sokszor a szál nem akadt meg a sarkokban, habem egyenesen áthúzta. Olyan, mintha nem tapadna.

PSoft

A második, vagy harmadik? rétegen is átlátni, hézagosak a kitöltött rétegek...keveset adagol az extrudered.
Ezen felül...mennyi a visszahúzás? Állítottál egyáltalán?

morvfer7

Ha kicsit figyelmesebben elolvasod a beírását, akkor kiderül, hogy neki végtelenített szíj kell, nem az amit linkeltél.

000000000

Z offset pl a vezérlőben is eltolhatod menüben keresd meg (mentés eepromba) aztán... és a szeletelővel nem kell bajlódnod ha felejted!
Általában fél fúvóka átmérővel kezdi az első réteget legtöbb alap beállítás (szeletelő)!

ebalint

Itt van hosszú/hosszabb : Itt

Ezek ugyan 6 mm, de lehet, hogy van szélesebb is.

xsugix

Sziasztok!

Nincs valakinek fölöslegben egy V6 J-head torok 1.75-ös filamenthez? Teflonos belsejű volt. Sikerült eltörnöm.. Föld másik oldaláról meg 2-3 hét..

Ha van, kérlek privátban jelezd!

Köszönöm!

svejk

Faca!

Olyan sok van már ott, hogy hozhatsz majd Fehérvárra a tombolára! :)

xhadp99yn