Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Kedves Kollégák!

2026.04.18-án szombaton ismét megrendezésre kerül a debreceni Hobby CNC találkozó.
Egy kis nosztalgia, múltidézés, tudás megosztás, és minden ami szokásos volt eddig is a találkozókon.
A változatlanul a korábbi találkozók helyszíne lesz ismét az otthona a rendezvénynek.
Debreceni Képző Központ Nonprofit Kft.
Debrecen Budai Ézsaiás 8/A

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

keri

Az direkt jó. Ha felszívja a kenőanyagot, akkor önkenő lesz [#vigyor]
Nem kell annyira szigorúan venni ezeket a dolgokat.
Nekem is mondtam mindig sok mindent, de én soha nem hiszem el amíg magam ki nem próbálom.
Pl. az egyszerű polietilén átlátszó cső nem bírja a benzint. Ehhez képest kiderült hogy a világ legjobb benzincsöve. Sokkal tartósabb mint a Semperit direkt benzincsőnek eladott gumicsöve.
Igen, bekeményedik, kicsit besárgul, de ennyi.
Amikor szét kell szedni akkor csak levágni lehet, de mivel olcsó, simán teszek rá újat.

PLA-ra is mondták hogy lebomlik, meg nem bírja az UV-t, nem bírja az olajat, ehhez képest nekem évek óta nem panaszkodott.
A PVC kültéri kötődoboz már régen szétporladt, de a PLA még nem.

B.Zoltán

Vernyul békája egy évig volt a kertbe valami kövön, azon kívül, hogy elhajlott a lába a melegtől nem lett baja annak sem.

Én is nyomtattam redőny ütközőt,mert a régi szétesett.
Egy éve még csak, de kutyabaja.
Én is így vagyok ezzel, majd a gyakorlatban elválik.

Érdekes a benzincsővel én is így voltam, és vagyok is, ha kell.

8v6sh6t3c

Köszönöm szépen!
A segítségedet is el fogom fogadni.
Míg várok a nyomtatóra, azon gondolkodtam, hogy tanulgatom a szeletelőszoftver használatát. Már csak az a kérdés, hogy melyiket érdemes használni?

000000000

fö szempont nálam is!
"soha nem hiszem el amíg magam ki nem próbálom"
Inkább tapasztalatból meritem rengeteg töltőanyaggal dolgoztunk vegyszerek és lugos környezetben ott is megdölt sokszor a mérnöki javaslat hogy elöirás és az oda megfelel hát persze  ..

B.Zoltán

Cura 15.04 szeletelőt használom elsősorban.

Javaslom, hogy te is ezzel kezdjed, később majd lehet bonyolítani, de én még mindig visszatérek a jó öreg Curához sok kipróbált program után is.
Az Enderrel ezt is adják, hozzá beállítva.
Tudok majd adni komplett beállításokat, ha ezt fogod használni.

Virbo

Off: én évekig szívtam a benzincsőnek nevezett izékkel. Rövid szakaszra kell, ott nem jó ha bekeményedik. Végül találtam tényleg jót, ami NEM keményedik ki. :) Motorline, rózsaszín áttetsző cső. Van 3 fajtájuk, átlátszó, zöld és ez. A többi nem jó.
On. [#vigyor]

Köszönöm az autós felhasználásra irányuló tippeket mindenkitől.

000000000

Könnyü beálitani és kezelni de a végén te döntesz....[#rolleyes]LINK

PSoft

Javaslom, ITT nézelődjél.
Nagyon jól, érthetően magyaráz, szinte mindent.
Kezdve a gép összeállítástól, a beállításokon át, a részletes finomhangolásig.

Jahhh...
Az sem egy utolsó szempont, hogy mindezt magyarul teszi.
Még egy előny a Repetier javára...van magyar felülete a programnak.
De megtalálható már a programba beépített két szeletelő -Cura Engine,és Slic3rPE- magyar nyelvű változata is.

Szerintem, egy kezdőnek nagyon jó választás lehet a Repetier-en keresztül ismerkedni a nyomtatás fortélyaival.

PSoft

Egy elveszett pótlására...

B.Zoltán

Nagyon jó, Te is rajzoltad?

PSoft

xhadp99yn

[#taps] vááá mitől ilyen sima a felülete ?

8v6sh6t3c

Szóval a géphez adnak programot is? Azt hiszem akkor azt nézegetem és olvasgatok róla.

keri

A Cura szeletelő ingyenesen letölthető.[#nyes]
A beállítás a nyomtatóhoz nem nagy téma. Kb. csak a munkatér méretét kell megadni.

A 15-ös változat meg eléggé elavult már. Sokkal jobbak az újak.
Annyi hogy az új generációsok Pyton programnyelven íródtak, amit a régebbi számítógépek nem mindig szeretnek. De letölthető visszamenőleg bármelyik változat szóval ez csak döntés kérdése.