Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Kedves Kollégák!

2026.04.18-án szombaton ismét megrendezésre kerül a debreceni Hobby CNC találkozó.
Egy kis nosztalgia, múltidézés, tudás megosztás, és minden ami szokásos volt eddig is a találkozókon.
A változatlanul a korábbi találkozók helyszíne lesz ismét az otthona a rendezvénynek.
Debreceni Képző Központ Nonprofit Kft.
Debrecen Budai Ézsaiás 8/A

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

8v6sh6t3c

Sziasztok!

A Cura régebbi verzióját (15.04) honnan tudom letölteni?

Devecz Miklós

8v6sh6t3c

Ui: közben sikerült megtalálnom.

000000000

Bocsánat tévetem ez más "incdude raft"!
lehet csak valami értéket kel csökentened pl 0% leveszem az s3d az nem üres az üreges alkatrész akor is kitölti ha stratégia ugy kivánja (de egy pipával kikapcsolható)!
Lehet nálad is csak valami érték csökentésel lehet hogy ne csinálja meg hidalást!

B.Zoltán

Eddig még nem sikerült rájönni.

Gondoljátok, hogy mit problémázom ezen, hadd csinálja.
De amikor egy 0,3mm-es rést képes áthidalni külön egy 10mm-es áthidalással, az már szeretném ha nem csinálná.
Az áthidalást hézagosan csinálja, ami jó amikor le kell szedni, és gondolom jobban kifeszül hűtéskor is, ezért nem helyettesíti a normál kitöltést. Persze ez a gyakorlatban van ahol teljesen lényegtelen.

noctiluxx

Pár hete írogatok már neked a folyadékszeleppel kapcsolatban :)

8v6sh6t3c

Sziasztok!

Ma megjött az Ender 3 nyomtató.
Sikerült is összerakni, azonban a Z tengelyt a kézi mozgatással nem tudom lefelé mozgatni. Felfelé szépen viszi, de lefelé nem. Valaki tudna segíteni, hogy mit tudok tenni ez ügyben?

B.Zoltán

Befeszül, de írtam üzenetbe mit kell csinálnod.

B.Zoltán

Ez az egyik kis hibája, amit nagyon egyszerű orvosolni.

Meglazítod a Z motort és teszel mögé karton papír lapokat, ameddig nem párhuzamos a 20x20-as szelvénnyel, és könnyen nem megy.
Később majd nyomtatsz oda, mert ezek már megvannak szerkesztve.

Farkas Ádám

Köcsöggyártás :)

xhadp99yn

Alien farkinca vég 1/2-ed

guliver83

Saját géped?
Nagyon tuti!

Farkas Ádám

gabi

Sziasztok
Valaki tudna segíteni seprűhöz menetes csatlakozó stl-lel?
A neten nem igen találtam  ilyen felénk használatosat.
Köszönöm

guliver83

Érdekes a színátmenet!
Milyen beállításokkal készült?
Sebesség, felbontás stb