Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Kedves Kollégák!

2026.04.18-án szombaton ismét megrendezésre kerül a debreceni Hobby CNC találkozó.
Egy kis nosztalgia, múltidézés, tudás megosztás, és minden ami szokásos volt eddig is a találkozókon.
A változatlanul a korábbi találkozók helyszíne lesz ismét az otthona a rendezvénynek.
Debreceni Képző Központ Nonprofit Kft.
Debrecen Budai Ézsaiás 8/A

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Jöhet Ferihegy3-ra, mert az modellreptér [#vigyor]

keri

Amúgy ez trükkfelvétel.
Nem látnád a drónt, és nem törne szét a szárny.
Horpadás keletkezik, illetve a fő veszély ha a hajtóműbe kerül, és ott tönkretesz valamit, bár azért a burkolat javítás sem olcsó.

keri

A Hungarocontrolnál dolgozok [#vigyor]
A jelenlegi törvény egy elcseszett ostobaság. Egy papírrepülőt sem dobhatsz el törvényesen légtérengedély nélkül.

Eredetileg tök jó törvényt dolgoztak ki, a valódi érintettek bevonásával, amit még nekem is odaadtak véleményezésre. Mindenki boldog lett volna, és két éve be kellett volna vezetni, ehhez képest az utolsó pillanatban a politika megakadályozta, és hogy mégis legyen valami bedobtak egy ilyen életszerütlen semmire se jó ostobaságot, ami azzal cseszik ki aki szeretne legálisan repülni, az meg aki eddig is tojt a biztonságra, az ez után is így tesz.

Ezért én nem vagyok hajlandó foglalkozni vele érdemben.
A modellezés 100+ éve érvényben lévő szabályait betartom a törvényeket, meg majd akkor veszem komolyan ha a politikusok is hajlandók komolyan venni. Az irányítók is csak röhögnek rajta, illetve szidják, mert elég sokat kell foglalkozni ezzel a légtérengedélyes hülyeséggel, értelmetlenül.

Eredetileg applikáció lett volna amúgy, és azonnalra, nem ilyen 30napos átfutással (jó tudom azért a kollégák igyekeznek 10-15nap alatt megoldani)

keri

Na de a lényeg. Most itt tartok
Kell hozzá még vennem egy 10-es karbon csövet, meg motort meg propellert, aztán össze is tudom rakni repkészre.
Nyomtatni már csak a motortartót kell, de az nem nagy téma.

guliver83

Pont azt akartam kérdezni, hogy a hungarokontrolnál dolgozol?
Pár hete voltam én is ott segíteni egy kicsit a villanyszerelésben!

zip0ji0se

Lassan kész a fűtőágyam és a kérdésem, hogy melyik hőelemet rakjam be. Van gyári és van a másik amit NTC 100K-nak vettem.
Ezt adták. A színei sorban: arany-sárga-fekete-barna.
Igazából én az üveglap hőjét mérném közvetlenül, mivel azon történik minden. Esetleg valaki alkalmazza az ilyen megoldást, vagy nem mert nehéz megfúrmi az üveget.

Rabb Ferenc

barna-fekete-sárga-arany

Mivel sem a "gyári" sem a "másik" B értékét nem ismered (B: hőmérséklet érzékenységi index) nem lehet igazán jó választ adni a kérdésedre.

De miért is nem tetszik a "gyári" ha az is van?

PSoft

IdézIgazából én az üveglap hőjét mérném közvetlenül, mivel azon történik minden. Esetleg valaki alkalmazza az ilyen megoldást, vagy nem mert nehéz megfúrmi az üveget.

Megfúrni az üveget???
Nem kell túlgondolni ezt a történetet.(sem)

000000000

Fütöágy és a szigetelés közé ha szenzort berakod az is jó itt szinte mindenkinek igy van megoldva...
Üveg a furat mentén fog eltörni (feszültségi pont) fűtés alatt valószínű...
De allulap lesz neked is asztal?

000000000

lemarat a pid (szabályzás) algoritmus csodákra képes jól kitalálták...[#taps]

zip0ji0se

Na így néz ki az elkébzelés. Üvegszálas teflonfólia közé rakom. A következő kérdés az lenne, hogy mi kell még hozzá ha nem a kártyáról működtetem. 12- vagy 24 V ami biztos.
Az asztallap alu lesz, de nem szeretném az egészet felfűteni, ezért rakom a kettő közé. Az alu felé majd még kap egy kis szigetelést.
Akkor az ágy és az üveg közé mehet a hőérzékelő?

000000000

igen!
Nem tudom a szekciós fűtés menyire fog működni mert a hideg rész amit nem akarsz fűteni elvezeti a felfütöt részről a höt és egy nagy átmeneti különösség lesz az asztalon nem lesz egyenletes ez nyomatnál majd vetemedéssel fog járni de az asztal síkja is lehet elcsavarodik majd tized mm valószínű....
de puding evés..[#kacsint]..

000000000

Néz csak valami ilyesmi beszélek .....
Igy is nagy küzdelem folyik amikor a nyomat magasságával gyorsában hül a tárgy mert jobban zsugorodik a műanyag igy a félsörétégben mindig van feszültség és kifrire törekszik a tárgy ha nem egyenletes az asztal fűtésed akor ezt leghamarabb elkezdődik (nagyobb lesz a kifli hatás....[#whatever]

s7manbs8

Amelyik anyag így viselkedik, azt én csak úgy nyomtatnám, hogy ameddig mégnem görbül el, csak annyi réteget és utána össze kell gyógyítani, akármilyen módszerrel.

Egyébként totál időpazarlás az ezzel való kísérletezés.

000000000

70...100% kitöltésel részben előjőnek ezek a nyavalyák sima pla is részben nagyobb sik felületen (üvegen kapton) van...[#wilting]