Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Hát dupla lövetüt....[#vigyor]

000000000

szf

Nincs csak 4/2. De holnap a kollégámat megkérdem azt felhívlak.

PSoft

keri

Én gyártani szoktam a recés görgőt.
M2 vagy M3-as menetfúrót megpörgetve nekinyomok a sárgaréz görgő oldalának és megcsinálja magának. Persze esztergán, nem kézzel.
Tökéletesen kapaszkodik és meglepően tartós. Még a legelsővel működik a gépem.

Ezzel a módszerrel az árok szépen körbeveszi az 1.75-ös szálat és nagyobb felületen fogja. A menet szög miatt pedig bele sem ragad.

ih7fm6t23

Teljesen új (Wanhao, de bármi más nyomtatóra is jó) 40x40-es fűthető asztal, 24V-os (az egész asztal, fűthető résszel, termisztorral üveglappal, két db mágneses fóliával) érdekel vkit?
17e lenne

Postát nem szívesen, személyes átvétel a 3. (Graphisoft park) és a 16. kerületben (Árpádföld).

PSoft

Annyit, nem enged mint gondoltam...~8 mm fér el.

szf

d30xhrezp

Üdv!
Későbbiekben szeretnék egy drónt építeni,ehhez próbaképpen nyomtattam egy brushless motort. A forgórész majd a biztonság kedvéért kap egy vékony alumínium palástot,hogy ne tudjon szétrepülni. A tekercselés még hátra van.
FreeCaddal rajzolva.

PSoft

Az úgy jó lesz, úgy majd...az egész motor "repül" egyben.[#ijedt]
Illetve, a "gyengécskének tűnő"talpak nélkül, azok...ott maradnak a vázon.

keri

"Csak" a tekercselés? [#eplus2]
Majd rájössz.

Én már tekercseltem ilyen BLDC-t, de rájöttem megér nekem 12 dollárt hogy ne csináljak többet ilyet [#vigyor]

Persze érdekes játék, és tök jó élmény ha működik, de javaslom ne ezt tedd a drónodra. A motor a legolcsóbb az egészben, tehát nem éri meg. A műanyag miatt kb. csak alapjáraton hajthatod, mert ezek intenzív hűtésre vannak kitalálva, úgy viszont akár 500W-ot is bele leehet pumpálni egy ekkora motorba.

Hidd el, a drón építés, a saját motor gyártása nélkül is bőven jó móka, és kihívás.

d30xhrezp

Sajnos nálam nem olyan egyszerű,mert ha nem próbálom ki akkor sosem fogom megtudni,hogy jó vagy nem.[#nemtudom]
Vehetnék kész drónt is,de nem az a lényeg.
Én is csináltam több brushless motort,(főorsót) de most ezt szeretném kipróbálni,hogy milyen lesz. Ha megpörgetem majd megmutatja a gyenge pontját és azt kell kijavítani. De azt már látom,nem a talp a leggyengébb pontja!
Itt van nálam javítani egy gyári 2FAST2FUN.A burkolat mutatós,de a belseje? Kefés motor,szétrepült kommutátorral,törött kefékkel. Amióta megvették,nem is tudták reptetni mert irányíthatatlan volt.Nem hiszem,hogy sok veszteni valóm van a kísérletezéssel. [#smile]

PSoft

Végül is, igazad van.

Itt, a -gondolom nulláról indult- saját kútfőből "jött" rajzolás/tervezés a lényeg.
A kísérletezés, prototípus "gyártás"...haladás, egy már-már a kínait lepipáló, "jobb" felé.
Arra meg, mi más lenne alkalmasabb eszköz, mint a 3D nyomtató.

És ez hobby szinten...becsülendő!

000000000

A dupla csövűvel mikor lesz vadászat (teszt)?

PSoft

Még nem tudom...

Épp most nyomja a görgőtartó karokat, de még a főtartón is módosítani akarok...nem tetszik így.[#vigyor2]
Ha próba lesz, valószínű nem nálam lesz, talán...találok rá "huncutot" a közelemben.[#kacsint]
Nem akarom az én egy szem nyomigámat átalakítani a próba kedvéért, se hardveresen, se szoftveresen.
Másikat építeni meg, most...nincs időm.
De, mindenképpen tudni fogtok róla, ha tesztek lesznek.