Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

szf

Ha volna időm..
Ha kellene a 4 szín....
Biztosan kipróbálnám.
Két színűt csak a teszt kedviért nyomtattam. Inkább támaszték nyomtatásra használtam a második szálat.

000000000

Az a gond nincs kezelve (nem festék) lezáró védelem nincs rajta nagyobb páratartalomra nyomoritja a vázat még nyomtatás allat is lesz látszata ez miat a nyomaton![#rolleyes]

000000000

keri

Nekem nincs ilyen gondom.
A doboz szerkezet hivatott kiküszöbölni ezt.

Amúgy a plexi is durván deformálódik a páratartalomra. [#rolleyes]

keri

Szerintem pont ezeket a pálcika gépeket akarja elkerülni, amivel őszintén egyetértek [#vigyor]

Jobban jár egy ilyen dobozossal, legfeljebb kicseréli a lemezeket alura és szegecsel magának egy új dobozt ha nem tetszik ez.

keri

Nekem jobban tetszik ez a billentő mechanikás.
Az üzemen kívüli fúvóka eltávolodik a munkasíktól, és van előtte egy cseppfogó lemez is.
Kérdés mennyire pontosan pozicionál ugyan oda egy ilyen átkapcsolás után.

000000000

Nem vagyok ellene (rétegelt lemez )de 3..4mm az díszdobozra jó kelő merevség legyen min 15mm legalább de az már más tészta hogy a 15mm rétegelt+ védöszer már bontot allu áron van...
Az én gépem is 19mm laminált bútorlap  de mivel már megvolt így újra hasznosultam a mély láda személyéből.. de uj gép építést aluval kezdeném:..

keri

Egyetértek, de ő nem építeni akar [#vigyor]
Megveszi, aztán elkezdi befejezni a gyártást, meg kijavítani az olcsóság hibáit. Ahogy az elején mondtam is.

Amikor készen vesz az ember egy ilyen olcsó nyomtatót akkor konstrukciót vesz leginkább.
Nekem ez a dobozos konstrukció a legszimpatikusabb, mert a doboz a természetéből fakadóan merev.

Én amúgy ha most kezdenék építeni akkor acél zárszelvényből hegeszteném meg a kockát. Aztán a burkolat már lehet akármiből.
Igaz ezt nem ajánlanám másnak. Hegesztéssel nehéz pontos vázat csinálni, de olcsó és erős anyag.

PSoft

Biztos igaz, hogy a plexi is vetemedik valamennyit, hőmérséklet,és páratartalom változásra.

Ugye, nekem saját építésű plexi vázas Prusám van.
Hatosból  vágtam nagy részét, de mikor elfogyott, hármassal folytattam tovább, megduplázva.
Szerintem, sokkal merevebb lett, mint az elektronikai "donornak" vett "eredetikínai" plexi váz, menetesszár kombó.

Igazából, nem vettem észre hogy a váz annyit vetemedne, hogy látszana a nyomaton.
Az is sokat számít, hogy nem rakosgatom hetente ide-oda a gépet...
Amióta megvan, azon a szent helyen van, közel állandó hőmérsékleten, kiszintezve, beállítva.
Még az asztalt is nagyon ritkán kell utánállítanom, inkább csak ha szétszedem valamiért a fejet, ami...megint csak ritka esemény.
Pont ezért, -pedig az elején nagyon akartam- nem is érdekel már az automata szintezés, pedig mindent összeszedtem hozzá.
Ha jó az a váz, -legyen akármiből- nem látom szükségét az auto szintezésnek sem.

000000000

Majd eldönti mit szeretne...
Szelvényt ki tőltöd valamivel mübeton...stb rezonancia ellen?
Acélon és is gondolkodtam valamint (zártszelvény) lézerrel meg vágni kengyel lemezeket tartozékkal igy bármilyen vázhiba kihozható nullára ezekkel.... (csúsztatható) szelvény hosszán..[#smile]

PSoft

Ha jól látom a rajzokat, egy rugóval nyomott golyó pozicionál a fészkekben.

000000000

Erre a sárgaréz kerék megoldásra kíváncsi leszek menyire lesz tartós (fogak) élete![#nemtudom]

PSoft

A sárgarézre, mint a kerék anyaga gondolsz, vagy...
Te is osztod Szalai kolléga aggodalmát, a menetfúróval készült fogárok miatt?

Több mint egy éve használom a mostani gépemen az MK8 egyenes fogazású kerekét.
Nem volt még olyan gondom vele, hogy "csúszott/darált" volna.

000000000

sárgaréz tulajdonsága (kopás)...

PSoft

Ott a válasz, az MK8 sárgaréz egyenes kerekénél.
Nincs azzal baj, egy év után sem.(kopás)

De most... -csak úgy kíváncsiságból- azt is ki akarom cserélni, egy általam "kreált", menetfúróval árkosítottra.[#smile]
Egy próbát...megér.