Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

jaja nameg az központos is amit esztergán csináltál ez az univerzális kinai meg mángorolt kanko de most találtam jobb minőségben ami kimondotan való 1.75 majd kiderül mit nyujt valami KO anyagnak látszik![#rolleyes]

PSoft

Miért jó, ha KO anyagból van az a kerék?
A sárgaréz is szép...fényes!
Akkor már miért nem titán választasz? Az nagyon divatos/hangzatos mostanában.[#nyes]

keri

Persze hogy vetemedik, de egy jó konstrukcióban ezek a tényezőket kiküszöböli a szerkezet.
Magyarul ezeket a lemezeket soha nem hajlításra kell terhelni.
Egyedül vbodi 30-as acél lemez gépe aminél azt mondom hogy ezt már terhelheti lapjára [#vigyor]

keri

Szükségtelen.
Nem marógép ez.
A derékszögességet az átlós tartók biztosítják, vagy a burkolat lemeze.

De csináltam gravírozó marógépet is zártszelvényből. Azt sem kell betonnal kitölteni...igaz 5mm falvastagságú 50*50mm-es zártszelvény [#vigyor] 20mm-es szabad tengelyen mozog, így a gyenge pontja ez a tengely, nem a váz.
3D nyomtatóknak is a 8mm-es fogpiszkáló tengely a gyengéjük.
Én 12mm-essel csináltam a sajátomat [#vigyor]

keri

Nekem 3 éve működik probléma mentesen.

000000000

Az már kellő merev az ilyen szelvény![#eljen]

000000000

töke suly is mozog...[#vigyor]

PSoft

Kétség kívül nagyon látványos, már-már, horrorisztikus kis videó, az ide-oda cikázó mutatókkal.[#ijedt]
De...
Nem nagyon értem, mi ezzel a probléma?
Nem az egyik szár lötyög, a másik meg nem.
Együtt, egy egységként mozog asztal, váz, "tőkesúly"...minden.

2vkx6unz

Szép, szép de mi a jelentősége annak, ha egy magas keret a 0,3-0,5 mm-t eltér? Miért nem abban a síkban mért ahol az a hatalmas nyomtatófej mozog? Ott szerintem tizedeket miért volna a szelvények közepén. Ha meg a sarka is mozog akkor az azt jelenti, hogy az egész kóceráj mozog beleértve az asztalt is amire nyomtat. Ebben az esetben szépen elköltött egy csomó pénzt a semmire.
Ez így teljesen felesleges volt.

Engem sokkal jobban érdekelt volna, ha azt mutatja meg, hogy mennyit nyúlik vagy leng a fej ezen a mechanikán. Mer ugyan jó a corexy mert kisebb a mozgó tömeg, na de itt van egy jó nehéz fej ahol +1 motor nem sokat számít ellenben a több méter hosszú szíj problémás.
Sajnos nem látsuik, hogy milyen a Z kialakítása, de még ott is lehetnek bajok...

000000000

Kicsit viccesek az elsö mérések kamera álvényon ha lép egyet az látszik parketa mozgása ami szembe tünő azt beleméri...

PSoft

Attól még, az Ő békája is ugyanolyan fasza lesz, mint a Te fa, vagy az én plexi gépemen.[#nyes]

keri

Én azon mosolygok, hogy kompenzáló tömeg az van, de rendes lineáris tengelyre nem futotta, csak ilyen szekrény ajtóhoz való megoldásra.

Egyébként szerintem azt akarta elérni hogy ne csúszkáljon a parkettán az a nagy gép [#vigyor] másra nem jó ez így.
Pontosságot nem javítja.

000000000

végeredmény számit ugy is!

000000000

Te találtál valami olcsó burkoló lemeznek való alap anyagot?
plexit,sik lexan, polikarbonát lemez horor áron van kamrás polikarbonát nem anyira dizájnos nekem legalábbis  de megfizethető legalább![#rolleyes]

keri

Lexán=polikarbonát.
Plexi viszonylag olcsó, de egy teljes tábla alu vagy vaslemez sem drága.
Rétegelt lemezt is vettem már pénzért, nem jutottam csődbe [#vigyor]
Amúgy a vaslemez és rétegelt lemez kb. egy árban van, ha a terhelhetőséget és felületet nézem.
Amikor csináltam polcot akkor számolgattam hogy éri meg, végül rétegelt lemez lett, mert az egyszerűbb.