Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

IdézPrusa i3- klónt én nem építenék.

Mert?....

keri

...coreXY után.

I3 előnye az egyszerű szerkezet. Ezzel vége is [#vigyor]
Ha már megvan a jobb, de bonyolultabb szerkezeted, akkor ésszerűtlennek érzem átépíteni i3-ra nagyobb munkával.

000000000

igen tudom de a CoreXY erre átépiteni kissebb meló mind egy uj P3....[#vigyor]
csak ezért dobtam fel...[#rolleyes]

xmkwac9

Szerintem azért feszíti, mert nem sikerült egyformára beállítani a két szíj feszességét, és a Z tengely körül nyomaték lép fel. Vagyis az elején egyforma, de használat közben elállítódik. Nem tudom.
Mindenesetre most úgy gondolom, hogy nem éri meg a plusz befektetett idő és pénz, mert annyival nem jobb/gyorsabb a CoreXY nyomtató.
Viszont a "dobozformát" lehet, hogy megtartom csak a hosszú szíjaktól szabadulok meg. Még gondolkodom a dolgon.

keri

Tökéletesen egyetértünk [#eljen][#vigyor]

keri

A szíjfeszességet belőni viszonylag egyszerű. Én eltoltam a végállásba, ahol amikor felütközik mindkét oldalon akkor derékszögű. Ha nem egyforma a két szíj, akkor nem is derékszögben ütközik fel, szóval addig húztam a lazábbat amíg a csapágyon megszűnt a feszültség.

000000000

Cupa hun[#felkialtas][#wave][#heureka]

5kfiyrw95

Kedvet kaptam én is egy  3D nyomtató elkészítéséhez. Hasonló kivitelűt szeretnék építeni mint MCMLXXXII gépe, de egy kicsit masszívabbra. A vázszerkezetet 30x30 zártszelvényből készíteném. Egy részét hegesztve más részét csavarozva. SBR12 talpas tengelyeket vettem az asztallap mozgatásához. A  többit még nem döntöttem el hogy talpas vagy csak sima" tengelyek legyenek. Kérdezném tőletek hogy  milyen nyomatékú motorokat vegyek hozzá (NEMA 17). És mi a véleményetek az Arduino mega/ Ramps 1.4 vezérlőről? Bordás szíjjal vagy Inkább ezzel oldjam meg a mozgatást ?

Devecz Miklós

Bordás szíj. [#wave]

5kfiyrw95

Próbálnám egy kicsit lefaragni a költségeket. Van otthon 3 db 50cm , ilyen trapézmenetes orsóm anyával. Mi lenne a baj vele?

Devecz Miklós

3D nyomtatónál nem árt, ha van egy kis sebességed, amit az orsókkal nem fogsz elérni. Két esetben próbáltam már orsót használni, de nem jött be. Először egy deltánál, majd egy XYZ elrendezésnél.

Nem bírták.

Ennek ellenére nem akarlak lebeszélni róla, lehet Neked összejön.

PSoft

Hallgass Miklósra!

A meglevő orsóidból kettőt elhasználsz "Z"-nek, máris csak egy marad...tartaléknak.

5kfiyrw95

Ezt megfontolom. De.. Mi a véleményed arról hogy a Z" tengelyen két motorral esetleg  mégis csak megpróbálnám a menetes orsót, mivel a sebesség igazából csak az Y"és X"-en fontos. Egyébként te  mekkora előtolást tudsz adni bordásszíjal?

5kfiyrw95

xhadp99yn

Nálam is T8 van Z n