Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

szf

Aha.
Valami internátus gond lesz.
Mobilon látom, pc-n nem.[#fejvakaras]

szf

wkbgzy80t

Sziasztok!

Tudom talán kissé buta kérdésnek hathat... Szerintetek kb hány kg filament ellövése után lehet egy nyomtatót/fejet "megbízhatónak" nevezni a nagy átlaghoz képest?

Azért kérdezem, mert kb 100.000 forintért vettem kínából Corexy lineáris sínes teljesen fém szerkezetű nyomtatót. Itt-ott látszik az olcsósítás szándéka a'la Kína, mindezekkel együtt rendkívül elégedett vagyok vele eddig, de csak kb 20 kg pla-t nyomtattam vele meg egy kg petg-t.
0,4-es fúvóka.
Két probléma volt összesen, egyik, hogy nem volt derékszögben szerelve az összerakott rész (kína... pár csavar ki-be és tökéletes lett), másik hogy a build plate anyaga túl jól tapadt, aztán petg nyomtatásnál kiszakadozott, és le kellett szednem. Ez sem baj igazából, mert a kék 3M szalag jobban is tetszik eddig.
Egyszer elzáródott a fúvóka, de egy szál ki-be húzás orvosolta.

Szeretném bővíteni a kapacitást, és ez szépen nyomtat még 150mm/s mellett is, ráadásul ár/érték arányban szerintem verhetetlen de nem tudom, érdemes-e """hosszútávú""" következtetéseket levonni ennyi alapján.

Ez az egyébként:
https://www.aliexpress.com/item/32898632300.html

Üdv.

000000000

kinai hengeres olcsó linekel nincs probléma (pontosság) de a sines verzios igen amin azt látsz és olcsóbb is elkel felejteni kinai hiwin is ilyen 1/3 áron![#rolleyes]

2vkx6unz

Már hogyne lenne probléma velük - mármint a hengeres lineáris csapágyakkal.
Én vettem több darabot -itthon is és kínábol is - és volt olyan 8-as aminek az egyik felén a 608-as csapágy 20 centin  ráesett a másik végére meg 1 centi után megszorult.

A lineáris csapágyak meg lötyőgtek a tengelyen a pprvédő meg vagy hozzáér vagy nem.

SKF rúddal ilyen nem volt. Igaz nem is annyi az ára...

000000000

Nagyon jól néz ki, jó ötlet, de nem fog gyorsan kopni? Én egy kicsit néhány dolgot átalakítanám. Nem tudom jól megmagyarázni azért csináltam egy kis képet hogy hogyan alakítanám át.

000000000

A kék az rézlemez. Elfelejtettem megjelölni a képen. [#lookaround]

000000000

12 kocsikat kinábol... lin nem mert drága a posta ezekkel ..
ithon vetem 12mm  h6 lineket klavotol még olcsobb volt mind kinábol szálitásal igy jó jöt ki ez a megoldás no problem![#rolleyes]

PSoft

Igen...

Itt írtam én is...
[#t9p22760#]
Meg, itt is...
[#t9p22761#]

Egyébként, a görgő, vagy kar esetleges kopása a nyomtatást nem befolyásolja.
Ha a kopás miatt már csak 2 mm-t emeli el a kart a mostani, kb. 6-8 mm helyett, akkor is megtörténik a váltás.

svejk

Egy "A" csatlakozós USB kábel anya részét el tudnám képzelni egy szabvány 22 mm-es furatban egy fémszekrényen.

Lehet valahol ilyesmi modelleket találni?

D.Laci

PSoft

Látom, találtál is.[#smile]
Hány darab kell? Jahhh...milyen színű legyen?
Csak rápillantottam, de ha találsz szerinted jobbat, mutasd,és olyan lesz.[#vigyor2]

PSoft

Szóval, a csapágygörgős kart én is akartam, hogy még könnyebben fordítson a pici szervó...írtam is lentebb.
Talán...jó lesz amit hirtelen "kreáltam" hozzá.[#vigyor2]

PSoft

Hopppsz, most látom...

Ezt, nem egészen neked akartam.
Szóval...kóóóperáljatok a [#66@svejk] -el.[#vigyor2]