Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

svejk

Egyébként pl. a Schneideres meneteket szerintem simán ki lehetne nyomtatni.
Csak hát én fű vagyok a rajzoláshoz :(

Egy fórumtársunknál 6/12 órában megy 2-3 3D nyomtató, mindenféle bisz-baszokat, tartókat nyomtat. Nem dekor hanem javarészt igénybevett helyekre.

Ma nekem is kellett volna 4-6 db L alakú tartó egy monitor előlaphoz fogatásához, de maradt az alu "L" profil-

De akár említhetném a tömszelence  vagy 22 mm-es nyomógombhely vakdugókat.
Ezek általában szombat ebéd után szoktak azonnal kelleni. :)

B.Zoltán

Ha sokáig fent leszek , megrajzolom a 1,5 menetet anyával neked.

B.Zoltán

Nem fér el a menet, csak így.
A magméret az ugyan annyi, mint a belső mérete a tartónak, nem marad fala a menetnek.

8v6sh6t3c

Sziasztok!

Új vagyok itt, most ismerkedem mélyebben a 3D nyomtatással. Régóta gondolkodom rajta, hogy beszerzek egy gépet, azonban felmerült bennem egy olyan kérdés, hogy vajon vállalkozást érdemes-e indítani rá? Inkább a gépipar felé orientálódnék, de minden megoldás érdekelne.

000000000

Por alapú fém nyomtatás a jövő de ilyen gép 100M kategória más  műanyag por alapú nyomtatás saját maguk megoldják a cégek (nyitot) piac van rá  .. szálnyomtatás meg zéró haszon manapság bérben csinálni... családi játék nyomtatón megoldják otthon a gyerek kívánságát is ..[#vigyor]
De ez csak saját gondolat![#rolleyes]

svejk

Jó ez így, írtam, hogy nem baj ha leesik a szoknya.
Metszőt meg amúgy sem találtam.

8v6sh6t3c

Nekem is hasonló gondolat jutott az eszembe. Sejtettem, hogy egy kis egyszerű géppel elindulva nehéz egy működő vállalkozást elindítani. :) Persze azért még nem vetem el teljes mértékben az ötletet.
Köszönöm a segítséget.

keri

Meg lehet élni, de ahhoz saját ötlet kell, nem csak egy nyomtató.
Vagyis ne a nyomtatás mint szolgáltatás legyen amit eladsz, hanem az a tudásod amit nyomtatott formában adsz el.

Pl. Az egyik nagy nyomtatókat forgalmazó cég, csak a demó célokra kivonult kiállításokra a poros nyomtatóval, beszkennelte az embereket amit ki is nyomtattak egyből színesben. Aztán ez már annyira népszerű lett, hogy külön céget csináltak erre ami csak ezt csinálja.

De ha kiállsz a Kálvin térre, egy 3D nyomtatás táblával, akkor nem lesz nagy forgalmad.

Olyanok is vannak, hogy 3D nyomtató és alapanyagbolt, mellette meg a polcon egyszerre dolgozik bérben vagy 100 nyomtató.

Egy jobb fémporos, vagy gyanta nyomtatóval azért már lehet munkát vállalni. Ékszerészek, fogászok, építészek, egyedi alkatrészekre van igény.
Amúgy már 10milláért is van ilyen nyomtató.
Majdnem mi is indítottunk egy vállalkozást erre, de a kolléga aki be volt indulva erre, elveszítette a lelkesedését amikor született két gyereke és nekilátott építkezni [#vigyor]

8v6sh6t3c

Először nem is a megélhetés a cél, főállás mellett csinálnám. Később szeretnék vállalkozó lenni, és most épp ez az a téma, amiben látok lehetőséget. Sajnos komoly géppel nem tudok egyből kezdeni, ezért gondoltam kisebb tárgyak nyomtatására.

B.Zoltán

Igen, írtad csak nem olvastam figyelmesen.
Kinyomtatom anyástul, ha jó felrakom a tárba.
No nekem ez a kihívás.

svejk

Közben csináltunk mi is egyet, de fűrészmenet lett belőle :(

B.Zoltán

Nézd meg a táramba M22 néven a főkönyvtárba.
Nekem jónak tűnik, szépen tekeredik az anya rajta.

B.Zoltán

0,2 réteg, 0,8 fal,  1,2 alsó-felső, 26% kitöltés.
25mm/s külső kerület, a többi 40mm/s

svejk

Faca, az anya meg van!
Az eredeti Schneideres gombra is rámegy pont kellően szorulósan.

PSoft

Nem kritika, -tudom, a meneten volt a hangsúly- jónak is néz ki, de...

Én, a "tok" frontlapját kicsit megvastagítanám,és adnék egy rádiuszt is neki, az él helyett.
Úgy, jobban "illene" egy előlapon a többi 22-es furatba illő szerelvény közé.[#wave]