Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

svejk

PSoft!

Látom egyszerre több keretet nyomtatsz...

Nincs tapasztalatom, ezért kérdezem.
A minőségben, szilárdságban nem látszik meg, hogy többet hül az anyag?

PSoft

Szerintem, nem.

Ritkán ugyan, de előfordul nálam is teljes asztalfelületű nyomtatás, pl. ha sok apró bizbaszt kell nyomtatni, telepakolom az asztalt.
Nem tapasztaltam ilyen jellegű problémát.

B.Zoltán

Elkészült egy próba nyomat erről.
Használható lesz, nyomtatás után meg kell húzni az összetételnél csiszolópapíron vagy fenőkövön, és akkor teljesen jó.

svejk

Nem értek hozzá így nem tudom mekkora munka...

Ha nem nagy ügy akkor generálnál egyet 6-os és 8-as furattal?
Holnap reggel kinyomnék párat.

svejk

Később jutott eszembe, a kettészelt  átvezetőket lehet Pg-s menettel kellene csinálni, az 80 fokos.

Pl. a Pg16-os átmárője 22,5 mm körül van.

A franc essen bele, egyszer csak meg kellene tanulni valamelyik rajolóprogit. :(

PSoft

Nem akarsz vele "játszani"?
Igen egyszerű, könnyen átlátható, egyszerű, fapados kis lehetőség, de jól működik.[#eljen]
Pld. ahhoz a 6-8 mm-es furathoz is, amit most akarsz.
Importban tudja az .stl-t is, és már módosíthatsz tetszésed szerint.
De 2D-s rajzból is dolgozhatsz vele.
Export, visszamented .stl, vagy .obj,és már mehet is a nyomira.
Sokszor használom apróbb módosításokhoz.

B.Zoltán

Újra szerkesztettem a meneteket, mert tegnap elszállt a szerkesztés, milyen jó lett volna ha korábban mondod, rögtön azzal kezdem, nem metrikussal.

Most nem tudom, hogy kerek legyen az eleje, vagy hatszög, mert én tömszelencébe gondolkodtam.
Akkor ne nyomtass csak próbát, és gondold át a végleges változatot. Lehet, hogy meg tudom csinálni.

Különben pisztoly pákával össze kell olvasztani nem látható helyen a két fél darabot, amikor már rajta van a kábelen, és utána kényelmesen lehet szerelgetni.

svejk

Hmm... nem is tudtam, hogy lehet az STL-t módosítani. :(

Sajnos szinte semmi érzékem és türelmem ezekhez a programokhoz.
De azért megnézem.

szf

Ha már ilyen jól megszerkesztetted akkor nem csinálnál egy olyat ahol hosszabb a menet és legalább 10mm vastag az anya?

Akkor legalább hasonlítana egy gyárira valami régi olasz volt. Azon a feleken illesztő csap volt másik felén meg furat, hogy ne mozduljon el összerakáskor. (persze mindig letört)

B.Zoltán

Ez nem nagy ügy.
Menetnél vannak gondok, mert például az anyánál nyomtatás után kisebb a méret, és persze nyomtató függő is.
El kell találni, hogy ne is szoruljon, meg ne is lötyögjön.

PSoft

Csináld!
Menni fog pikk-pakk, majd megtapasztalod![#kacsint]
"Nagy" CAD-es progiba már nekem sincs kedvem/türelmem belekezdeni.[#rinya]
Ezzel még, egész jól elvagyok az Ő, no meg az én korlátaimon belül.

B.Zoltán

Ez csak próba volt. A csapon gondolkodtam, de nyomtatás miatt csak az jöhet szóba, hogy szembe két luk és bele kell tenni egy kis mondjuk 1,5mm szög darabot.

De lehet, hogy nem lenne tökéletesen szembe nyomtatás után, viszont egy próbát megérne, és nem törne le.
Biztosabbnak érzem, amikor az anya rajta van én utána lenne összeolvasztva.
Ez jól működik, csak tudom primitív megoldás.

svejk

Azt észrevettem, hogy nyomtatás után még kissé szorulnak, de kis idő múlva már könnyen járnak.

Ha egyzser rákap a két félre akkor már nem lehet gond, a szekrény furata is vezeti.

PSoft

Idéz...de nyomtatás miatt csak az jöhet szóba, hogy szembe két luk...

Szerintem, az a kb. 1-1,5 mm-es dudor, vagy szemölcs még nyomtatható lenne támasz nélkül, szembe a lyuk meg...depláne.

svejk

Ez online progi?
A Fusion360 jelszavammal be tudtam lépni.

Az a progi azért kicsit már gázos nem? :)