Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

szf

PSoft!
Kérdezted itt van.

PSoft

Ígéretes.[#eljen]

Hama, hama...megszerezni valahonnan a dokumentációt.[#kacsint]

Devecz Miklós

Thowra

Amikor megjelent vettem egy akciós példányt.
Hibátlanul működik. 12V és 24V rendszerrel is kipróbáltam.
TMC2208 vezérlők kerültek bele, UART beállítással. Marlin 2.0 fut rajta. Aludni is lehetne a gép mellett ha nem lenne hangos a ventilátor [#vigyor2]
Itt minden megvan róla (nyílt forrású):
https://github.com/bigtreetech/BIGTREETECH-SKR-V1.3

zip0ji0se

Köszönöm, így már könnyebb dönteni.

fpd0kbd4

Kérem töröljétek.

000000000

2209 nagyon jó belső paraméterezésű! 12v is kevésbé fog melegedni rds_on kicsi![#taps]

PSoft

Devecz Miklós

Sajna csak három hónapig használható. [#boxer]

morvfer7

3 havonta egy másik e-mail cím, esetleg másik számítógép.

PSoft

xmkwac9

Nem tudom van-e itt olyan, aki cartesian és CoreXY nyomtatót is épített: nekem 3 éve van egy CoreXY nyomtatóm és kezd megérni bennem a gondolat, hogy szétszedem és a felszabaduló alu profilokból építek még egy (vagy akár kettő) Prusa i3 klónt.
Mégpedig azért akarom szétszedni mert, túl sok gond van a hosszú szíjakkal.  Eléggé meg kell őket feszíteni, a feszítésből eredő erő nagyon terheli az Y tengely lineáris csapágyait, amik gyorsan elhasználódnak. Eredetileg HIWIN csapágyakat terveztem be és abból már 4-et megevett a nyomtató. Így már túl drága...
Nektek mi a tapasztalatotok?

keri

Nekem teljesen jól bírja a kínai csapággyal is a CoreXY.
Acélszálas szíjat használok, annyira azért nincs túlfeszítve, hogy gondot okozzon, meg nem teljesen világos hogy a lineáris tengelyt neked miért feszíti?
A vezető görgőket feszíti csak.

Prusa i3- klónt én nem építenék.
Meghagynám a dobozt, csak coreXY helyett a szíjvezetés legyen derékszögű koordináta szerinti.
Az egyik motort feltenni a híd végére, a hidat meg két oldalon egy egy szíjjal hajtani, amit összekötsz egy merev tengellyel, a tengelyt hajtod meg a léptető motorral.

000000000

vagy egy ilyre a corxy átalakitani?

keri

Teljesen jó, csak ez nem CoreXY [#vigyor]
Ez cartesian, azaz derékszögű. Én is ezt javaslom, ha a CoreXY nem tetszik.

Bár annyit javasolnék, hogy hídnál a tengelyek inkább egymás felett legyenek, ne egymás mellett, mert könnyebb elhelyezni a nyomtató fejet, nagyobb lesz a mozgástér, könnyebb lesz építeni rá.