Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Elsöre igy próbáltam és jó is lett videó (mást beállítást nem) próbáltam mert elfogyott szálanyag!
asztal 60c
fuv 0.4 220c
réteg 0.2
sebesség 1500mm/min
igy vizsgázott az exruder is probléma nélkül vite a legpuhább szál anyagot is..[#szeret]

000000000

Step/dir jelet milyen kábelt használsz?
Ilyenre árnyékolt kell min pl cat-6 legegyszerűbb ...[#kacsint]

PSoft

Köszönöm!
[#eljen]

xmkwac9

Egy kb. 40 cm hosszú szalagkábelt használok.
Eszembe jutott az, hogy esetleg túl nagy az áram, amit az optocsatolóban levő LED meghajtásához kell, de 12 mA-t vesz fel az EN, CW, CLK bemeneten 5V-ról. Ez szerintem nem sok.
De lehet az is, hogy a kábelen van egy-két nem használt vezeték, ami bemenetnek van konfigurálva és lehet hogy azokon keresztül jut be valami zaj és attól reset-elődik a mikrokontroller! Ezt mindjárt megnézem.

000000000

optos akor nincs szükség árenyékolt vezetékre step/dir...
végálások ha kapcsolok azokra kel 10K (hidegités) ha logikai szenzorok akor nem pl (induktiv,hall)...

000000000

Még lehet rakni ferit gyürüs szürést 2..3 metet motor vezérlő dc oldal (kábbel) vagy szintén motor kábbelre ugyan igy!

kaqkk007

Vagy akár ilyet is lehet rátenni (itt nem kell a kábelt fűzni mert nyitható a ferrit) Akit érdekel van eladó .

000000000

Igen lényeg legalább 1 menet legalább legyen rajta anélkül csak diszként funkciónál ..[#vigyor]

frkdv6dyr

Ma megint megtanultam, hogy olcsó húsnak híg a leve :) teljesen használhatatlan a CTC nyomtató. Eleve nem hajlandó win10 alatt futni, így a sufni alsó polcáról egy Lenovo thikpad lett elővéve amin 8,1 fut. A programok csont-nélkül felmentek, a ReplicatorG látja, de nem vezérli, és még ki is írja, ez egy "unverified MakerBot". Az SD kártyát észre veszi ha nincs benne, de ha beleteszem akkor nem olvassa, vagy valami olyan dolgot vár ami miatt csak egy "exit menu" lehetőségem van. Elsőre csak a gyökérbe tettem három változatot, majd egy könyvtárba de ez sem segített. Elvileg felül tudom írni a tartalmat, csak kérdés mivel lenne érdemes?

Valakinek valami tapasztalat?

Addig is ütöm az eladót a pénzemért.

000000000

fat32 sd kártya formázás!
soros portrol nyüg lesz felmásolni 1..2Mb fájlt is ezek ilyenek (8bit) mcu vezérlők!
sd kártyát mozgatod pc és nyomtató közöt ha másolni akarsz rá!
win 8 alat rendszer van driver akadás?

keri

Nyomtatóhoz meg nem kell számítógép, a Cura meg megy bármi alatt.

Amúgy meg komoly célra nem használunk win10-et.
De még 8.1-est sem.
Win7 vagy Linux.

keri

Amúgy nem a nyomtató rossz. Ezekben szabvány arduinós vezérlés van.
MINDEN ilyen nyomtatóban.
A firmware lehet eltérő. Többnyire Marline-t használunk.

Ami már saját rendszerrel van, azok milliós tételek.

frkdv6dyr

Fat16-ot irt, azt kapott :) de akkor ma ezt is kiprobalom

frkdv6dyr

Ha fat32 kell, akkor miért fat16-ot ír ki a nyomtató??????????????????????

Már legalább látja :) most jön az, hogy kinyomtatja-e vagy sem.

000000000