Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Régen láttam ilyet élőben.
Be kell fejezni a gyártását, fel kell fejleszteni kicsit, de ki lehet nyomtatni a szükséges alkatrészeket saját magával [#vigyor]
Az alap konstrukció nem rossz, azt egy drágább nyomtatóról másolták.

frkdv6dyr

Szóval, akár ajánlod is kezdésnek? [#kacsint]

PSoft

Jól gondolod!
Nem jó, ha a kerék oldala -vagy bármelyik része- "darálja" a filamentet.

Három okból sem.
-nem jó, ha a darálék "szennyezi" a kerék környezetét,és lerakódik pld. a fogak között, vagy a nyomógörgő felületére.
-nem jó ha szálveszteség van, annak a szálnak, az utolsó grammig át kell mennie az extruderen, hisz a program teljes mennyiséggel számol.
és...
-nem jó azért sem, amit Te írtál.

A válaszom meg, már megírta @keri helyettem.[#smile]

PSoft

Kezdésnek, biztos, hogy jó lesz.

Csak...
Ne egy olyan idióta "vadállatkoponya" legyen az első nyomatod vele, mert...borítékolható a kudarc.

frkdv6dyr

Szinte gondoltam, hogy az első három kiló filament csak tanulásra lesz jó [#nyes] nem is voltak profi gondolataim, viszont valahol el kell kezdeni, és ez tűnt egy jó ár-érték arányú kezdésnek.

Nem akartam pálcika mechanikát [#rolleyes] mert azt később ha burkolni akarom, akkor szívás. Ennek csak ajtókat kell csinálni, meg egy vödröt a tetejére rakni [#zavart2]

keri

Ha az ár a fontos ÉS szeretsz buherálni akkor igen, jó vétel.
Asszem az extruder motorokat érdemes kapásból nagyobbra cserélni, illetve kezdésnek csak egy extruderrel használd (szereld ki az egyiket), mert sok szívás van a duplával amíg gyakorlatlan vagy.
Illetve fűtött asztalt csinálj rá, ha nincs benne alapból.

Ha kényelmesen gondolkodás nélkül akarod használni, akkor a Wanhao-t ajánlom az itthoni forgalmazótól. Azok ár érték arányban a legjobbak és készen, beállítva kapod, szaktanácsadással.

keri

Ja.
Kezdésnek kocka.
Aztán ha az már kb jó, jöhet a szabványos levelibéka [#vigyor]

keri

Szerencsére nem fogy olyan gyorsan az anyag.
Nekem 3kg elég volt az első évben, pedig folyamatosan ment a nyomtató.
Oké eleinte a beállításokkal szórakozol, de már az első kilóban is lesz pár hasznos dolog a szokásos "melpi baba" nyomtatáson kívül [#nyes]

frkdv6dyr

Londonban élek [#nemtudom] csak eredeti kínait tudok venni [#taps]

Ez volt az eredeti ötlet de ötször ennyiért már nekem is sok főleg kezdésre.

PSoft

Mikor elkezdtem kicsit komolyabban foglalkozni a beállításokkal/finomításokkal, este fele felnéztem, és már...üres is volt a guriga.[#nyes]

Szóval...fogy az rendesen az elején is, később is, ha nem csak "vasárnapi" a nyomtató.[#smile]

PSoft

Békát, talán...kettőt ha nyomtattam.[#smile]
Az egyik, jó tarkabarka lett. Azon folytak a filament színezési kísérletek...filctollal.[#vigyor]

PSoft

Jahhh...

Nem a faxa sínek miatt mutattam.[#smile]
Igazából, érdekelne a véleményed ezzel a Dondolo névre keresztelt dual extruderrel kapcsolatban.

000000000

Azért kérdez meg miből van eladót!
Az első gépeket 3..5mm rétegelt fa lemezből is gyártották ami kazánba való![#eplus2]

frkdv6dyr

tuti rétegelt lemez :)

PSoft

A rétegelt lemez épp hogy nem kazánba való...
Inkább legyen belőle 3D nyomtató, mint a kéményen át távozó veszélyes anyagokat is tartalmazó füst, meg...korom.:)

De majd szólnak a "fagépesek" is, hogy mennyire való/nem való.