Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Lehet perem nélkűli kerék ha az igény.... (hely szük)?

guliver83

Így is jó ha átküldöd a step fájlt

PSoft

Az első képen a mostani fej környék, a hűtésekkel.

Számtalan verziót kipróbáltam az elején, nálam ez az összeállítás vált be a legjobban.
Majd egy éve, gond nélkül használom.
A három 40-es ventiből kettő a nyomatot hűti, két oldalról fújva.

guliver83

Ezt te tervezted?

guliver83

Eltűntek a Dual Color Extruderek, aki használja, mostanában nem tett fel semmit, mi történt?

RJancsi

Sziasztok! Tanácsot várok a tapasztaltabbaktól. Eddig Ender 3 nyomtatóm nem okozott különösebb meglepetéseket, de tegnap magára hagytam és "érdekes" eredmény született. Egy sima, tömör (100% kitöltöttségű) lapot akartam nyomtatni. Rétegvastagság 0.15 mm, fúvóka 0.4 mm, sebesség 50 mm/sec. Gembird PLA+ 200/60°C. Az eredmény több, mint érdekes, Vasarely is megirigyelhetné ezt a szabályosnak mondható hálót. Fény felé tartva szinte átlátni rajta. 2 mm vastag a lemez, tehát kb. 12-13 rétegből áll. Asűrűbb és ritkább sávok pontosan ismétlődnek minden rétegnél. Ezt vajon mi okozhatja? A szíjak feszesek, azokat ellenőriztem. A szeletelést Cura 4.1-el csináltam, de ott nem látszott semmi csíkozás a rétegképeknél.

RJancsi

Elfelejtettem leírni, a szálat is megmértem, 1.73 és 1.76 mm közötti értékeket mértem, tehát azzal nincs baj.

szf

keri

Érdekes interferencia mintázat.

És a kitöltést végig egyenletesen csinálta? Vagy sávonként kezdett neki?
Anyaghiányos ott ahol fehér. Főleg a szélein és a sarkain. Gondolom ott kezdte. Ha sávonként kezdte akkor túl nagy a retrakt és idő kellett mire beindult a rendes mennyiség kinyomása.
Visszaolvadt az anyag, vagy résben bedugult a fúvóka.

Esetleg hőmérséklet, ingadozhatott, de ennek ellentmond a mértani (Vasarely-s) szabályossága.
Azért vékonyodik a közepe felé, mert az extrudálás mennyiségével függ össze, azonos mennyiség után sikerült beállnia.

Az is lehet hogy az extrudered csúszik, nem ad eleget bizonyos szögeken, mert periódikusan egyenetlen.

A sarkainál kezdte és pont így jött ki, illetve az alsóbb rétegek anyaghiánya is ráerősített erre.

A szálvastagság ingadozása is okozhatja, azért amit leírtál méretváltozást szerintem nem normális.
Vagy mérni nem tudsz rendesen, vagy ennyire vacak az anyag, az is okozhatja, csak akkor miért mindig a széléről indul?

guliver83

Semmi fotó stb, hogy működik?

szf

szf

Pontosabban mire vagy kíváncsi?
Jól dolgozik.
Egyedül a teflon átvezetőt nem tudok hozzá tartalékba, más hátrányát még nem látom.

guliver83

Lényeg, hogy milyen jól dolgozik.
Jobb e mint ha két külön fej lenne, stb?

szf

Színcserénél időt veszítesz a kétfejeshez képest. Több filament fogy. mert tornyot épít a nyomtatandó tárgy mellet ahol kijáratja az előző színt.
Kétfejesnél meg kell oldani a billegtetést, korábban PSoft linkelte de most nem találom.

PSoft

Nem én terveztem, csak módosítottam, igazítottam paramétereket az én gépemhez.
A forrás...