Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Generált kodban van G2...G3?
Nagyon alap post beállításnál G1 el megpróbálja összerakni a kört akkor van hasonló probléma sokszög...

2f428kduf

Már a paradicsom-mártásban(SketchUp) is sokszög, a G kódban csak G0 ésG1 szerepel. Valamit itt kéne beállítani, de mit??

000000000

Az baj!
milyen szeletelőd van?
abba kéne keresni G2/G3 támogatást I,j,k
SketchUp stl beállításnál fentebb veheted konverzió tűrés 0,0001mm ha enged ilyen beállítást!

B.Zoltán

Lehet, hogy nagyobb felbontásra kellene állítani az STL generálást.
Az én programomba lehet állítani, de szerintem a nyomtató szoftver nem tud, csak G1-el kört rajzolni, ami egyenes szakaszokból áll, csak az a kérdés, milyen sűrűből.
Ha tévedek, akkor úgy is kijavítanak a nálam okosabbak.

2f428kduf

Cura15.04..., de már a SketcdUp is sok szögű.
Az a bosszantó, hogy néhány napja a négyszög-generátor nyomógombjai D4mm., szép gömbölyű lett.

RJancsi

Ha már a SketchUp-ban is sokszögnek látod, a kőr rajzolásakor (amikor még csak az átmérőt adtad meg, de még nem nyomtál Enter-t), a ctrl+ és ctrl- billentyű kombinációval tudod a sokszög oldalak számát növelni vagy csökkenteni. Ha kis átmérőnél túl nagy oldalszámot próbálsz megadni lehet, hogy hibát jelez, mondván, hogy csökkentsd az oldalszámot. De néha még így is elfogadja.

xmkwac9

Hogy meglegyen leírva a megoldás: TB6560 vezérlőnél az áram lecsökkentésével, majd a decay beállításával csökkenthető a zaj. Nálam most 0.8A az áramkorlát és 25% decay.
Léptetőmotor típusa 23LC051-025-8W-F8-1.0

keri

Nekem valami DM kezdetű kínai vezérlőm van. Annál csak áramot lehet állítani, meg mikrolépést. A többit automatikusan keresi meg állítólag.

Nagyon csendes vezérlők azok amelyik az áramot is optimumra hangolják, és figyelik a motor mozgását, illetve interpolálják az áram jelet a maximális mikrolépésre, vagyis egy kisebb felbontású jelet felszoroznak, de alapvetően szerintem a léptetőmotor had zenéljen. Inkább szervót vagy enkóderes léptetőt kell venni ha a sima járás a lényeg.

PSoft

Valaki mutathatna már egy klasszikus szervókkal -AC,DC mindegy- épült, működő 3D nyomtatót.

keri

Valószínűleg azért nincs ilyen, mert amúgy meg teljesen felesleges erre a feladatra [#vigyor]

De csak a te kedvedért

PSoft

Mááá, hogy lenne felesleges?

Itt sokan jajveszékelnek, mert..."hangosak" a léptecsek.[#nevetes1]
Úgy aztán, mehetne egész éjszaka a koma ágya mellett, az éjjeliszekrényen.[#nyes]

svejk

Valami faca kis Maxon/Escape hajtóműves motorokkal el tudnék képzelni egyet! [#finom]

PSoft

Hát...Maxonom nincs.:(

Viszont, van még pár tintás HP "fejszervóm".:)
Régebben, kísérletezgettem velük direktben, aztán...abbamaradt az általános projekt.:(
Mutogattam is 'anno fotókat róla.
Ment, mint az olajozott villám.:)
Egy Festo lineár volt a tesztalany.

keri

Hát ha valakinek ennyit ér a csendes üzem, akkor lelke rajta. Szerintem olcsóbb rácsukni az ajtót [#vigyor]