Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

Igen, tanulságos.[#worship]

No de, milyen az a 0,027 W/mK-val bíró levegő? Nyugvó...áramló?

Az a baj...
Azon a környéken, van/lehet a levegőnek egy akár erőteljesebb, ventilátor keltette kényszermozgása is.

000000000

Szilikon bugyi nem jó ami (erre) van?

Szalai György

,,No de, milyen az a 0,027 W/mK-val bíró levegő? Nyugvó...áramló?"

Hát pont amilyen a parafa pici rostcelláiban rekedt.
Átverés. Nem a parafa hőszigetel, hanem a benne lévő levegő.
Ha találnál egy darab fekete expandált parafát, az meg még hatékonyabb volna.
Zárt tartályban melegítik vagy kétszáz fokra (lágyítják) és nyomáscsökkentéssel expandálják.
A rostcellák kitágulnak, így még több levegőt lehet eladni hőszigetelésnek.

Sajnos a parafa hordozza a szerves anyag tulajdonságát. Öregszik. A hőmérsékletemelkedés ezt fokozza.
Ami még nálad fontos lehet: gyulladási hőmérséklete 210-240 C fok.

keri

Mert a parafa nem macerás? [#nyes]
Szilikon bugyi.
Vagy kapton szalag.

Nem hinném hogy kigyullad. Max füstöl egy kicsit és elszenesedik, onnantól kezdve meg 5000fokig nincs gond.

000000000

Ezt az elhűtés dolgot én sem értem...
Tárgyak kell hűteni nem a fúvókat tömböstől..
A auto pid meg venti hütés alatt kell kalkulálni és jol fog működni és nem jön elő a Thermal Runaway 1 hiba sem lehet nagyobb értékre is venni...[#eljen]

svejk

Azért talán olcsóbb, ésszerűbb szigetelni mint dupla teljesítményt fűteni.

Gondolom otthon is inkább becsukod az ablakot mint feltekered a termosztátot.

000000000

Amit mondosz azt kell is szigetelni (fej)alu de nem elfujatni (tárgy hütö) vel atol a pid hűjét kap...

svejk

azért kell szigetelni, hogy ne kapjon hülyét a PID.

Az első rétegeknél amikor közel az asztal nem tudod másképp megoldani a tárgyhűtést, óhatatlanul is hűti a fejet a légáram.

PSoft

Ez, így igaz.
Később meg ugye, közel az épülő nyomat.
Mennyivel is jár a nyomat fölött a fej?
Egy nagyobb, összetettebb formánál sok a rétegekről "visszaverődő", ide-oda örvénylő levegő...ami megint csak a fejet hűti.
Én legszívesebben a fúvókát is szigetelném, sőt...inkább mint a fejet, a kevés hőtartaléka miatt.

000000000

végy egy tálka vizet és ragd le a fej alá indisd el a tárgy hütést és látod mi is történik viz felűleten...[#eljen]

keri

Én nem a szigetelés ellen vagyok.
Jót tesz a nyomtatás minőségének ha szigetelve van a fej, mert egyenletesebb a hőeloszlás belül, nem hűl ki a vékony fúvókában az anyag, ezért kevésbé kell túlmelegíteni.

keri

Erre is a szilikon bugyi a válasz.
Az a fúvókát is leszigeteli, csak egy kis helyen lóg ki belőle.

guliver83

A k40 gépem már nagyon átalakul és most szeretnék hozzá egy asztalemelést csinálni, van esetleg valakinek ötlete, egy jól működővel kapcsolatban.
x620 y280 z250 méretbe.
[#worship]

keri

Nem teljesen világos, hogy mit szeretnél, és mibe.

000000000

asztal 4 sarka orso azt meg szinkronba össze kötöd szijal min 10..15mm szélessel (hosszban)kevésbé nyúlik egy léptecsel tudsz mozgatni egész asztalt...