Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

morvfer7

B.Zoltán

TPU-t nyomtattam ultimaker nyomtatóval.
Az bovdenes, csodálkoztam, de nem volt gondom.
226 fok 50-60 fokos asztal.
Ha begyűri, akkor csináld meg, hogy egész a bordás kerékig érjen a teflon cső vagy egy kis tollbetétből csinált cső.

wt8g4i4

Helló ! Olyan embert keresek aki jártas PID programozásban. Egy 230 V 600W 350×350 mm szilikon fűtőasztalhoz kellene a segítség, Külön tápról egy SSR relével és MKS Sbase V1,3 lappal lenne összekötve. Előre is köszönöm !

xmkwac9

Köszi, ezt tanulmányozom.
A PTFE csövem majdnem elér a rovátkolt tengelyig, de csak majdnem.

Dakota25

Marlin fut rajta?
Ha igen, akkor nincs nagy varázslat benne. M303 a PID autotune kódja. Lefut és megadja a beállítandó PID-paramétereket.
https://reprap.org/wiki/PID_Tuning

dtb

Én az oroszoknál találtam, azt hittem, az övék, azért nem linkeltem, de nem emlékeztem, hogy már linkelve volt. Mindegy, így megoldódott.

xhadp99yn

Cura Magyarosítás ENGEDÉLLYEL !!!

Cura Magyarosítás

hea5er4w2

Sziasztok!
Van egy Ender 3.as nyomtatóm, és olyan kérdésem lenne, hozzá értő emberekhez ,hogyan tudnám halkabbá varázsolni a gépet?

PSoft

RJancsi

Húzd ki a hálózati csatlakozót! [#nyes]
Komolyabbra véve nekem is Ender 3 van de szerintem egyáltalán nem hangos. Legalábbis a léptetők nem. A hűtő ventilátorok igen, de azokra meg szükség van. Szerencsémre(?) a fejhűtő csapágya elég gyorsan tönkre ment, kicseréltem a Lomex-nél vásárolt 40x40x20 mm-es siklócsapágyasra. Ez ugyan kétszer vastagabb mint a gyári, de hely van és sokkal csendesebb.

RJancsi

A másik, hogy a "Z" tengely trapézorsóját grafittal megkentem, mert a szál-visszahúzáskor történő fej emelésnél ronda nyikorgó hangot adott. A grafittól teljesen elnémult. Jobb mint bármilyen zsír vagy olaj, mert a grafitba nem tapad bele a por.

B.Zoltán

Első megoldás, tedd a négy sarkát rugalmas szivacs szerű anyagra.
Ha így még mindig hangos, akkor az előttem már beírták a megoldást.
Én szeretem hallgatni a léptető vijjogását, de aludni nem lehetne mellette az biztos.

RJancsi

Valóban, ezt elfelejtettem leírni, nekem 10 mm-es fekete hőálló hőszigetelő csőhéjból vágott habgumi-szerű alátéteken áll a gépem.

PSoft

Ugye, az én nyomtatóm saját építésű...

Először, én is sokáig vadásztam a kis 40x40-es golyóscsapágyas, hosszú életű, nem gagyi ventilátorokra.
Sikerült is innen-onnan pár db.-ot összekukáznom, örültem is neki.
Az én nyomigámon, ha a táp,és a GT2560 fetjeinek a hűtését is számolom, öt ventilátor kergeti a levegőt.

Aztán rájöttem, a névtelen, olcsó, siklócsapágyasak...sokkal csendesebbek.
Igaz, hogy közel sem bírnak olyan élettartammal, mint a golyóscsapágyas társaik, no de...valamit valamiért.
Mostmár mind az öt, a csendesebb "gagyi".[#vigyor2]

PSoft

Múltkoriban olyan volt a nyomat formája/tagoltsága, hogy...hallani véltem egy komplett, szabályosan megkomponált zeneművet.
Zenei ismereteim hiánya miatt nem tudtam hova tenni, de...tetszett.[#vigyor2]