Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

Mire fogod használni?

szf

Nem nekem lesz. Egy olvasó fórum társunknak a nyákfurojához.

szf

Nem tudok javítani. Telefonról irokh.

keri

Mondjuk én sem értem mi lenne a gond a ciklonoddal, de csak annyit tennék hozzá, hogy ezek minél kisebb a porszemcse, annál nehezebben nehezebben szedik ki.
Az átmérő csökkentésével lehet gyorsítani a forgási sebességet ami javítja a szeparációt. Gyuribá szerintem erre utalt a második linkjével ahol a Hoover porszívóban sok kicsi ciklonnal oldotta meg, de az elsőnek legfeljebb a formája szebb kicsit az ívek miatt, a felépítése ugyan az.
Persze ez a baj amikor megy a kritika csak azt nem mondják mi a gond, hogy az ember találgat mi a probléma és oda jut hogy le vannak ejtve [#nyes]

Szóval maró mellé forgácselszívónak jó lehet, de a levegő tisztítására a lebegő por ellen nem hatékony.
Arra van ilyen laza szövetű szűrő filc, na az meglepően hatékony.
A műhelyembe az összes ventilátorral hűtött elektromos berendezés szívó nyílásába beraktam, és tisztábbak belül mint a lakásban lévő számítógépem.

keri

Te most komolyan vetted és elkezdeted feketében nyomtatni? [#vigyor]

szf

Persze[#eplus2]

2vkx6unz

Ugyan nem én lettem megszólítva, de nekem is van kifogásolni valóm. Egy kínai ciklonnal szerzett tapasztalatokra és az ahhoz mellékelt karakterisztikákra, tervezési üzemeltetés feltételekre alapozva.
Elsőnek a tapasztalatok: Egy Makita porszívó elé bekötve a vékonyabb falú a por tárolására szánt efényt a vákuum összeroppantotta... Szóval merevíteni kellett... A már merevített edényből meg a por jelentős részét is kiszívta mert túl nagy volt a légsebesség... Persze a kínai ciklon mellé meg is van adva milyen légsebesség mellett milyen hatásfokkal működik...

Ennél a nyomtatottnál számomra furcsa a járókerék lapátozása.. Előrehajló, csavart... de miért? Ilyen jellegű alkalmazásnál inkább radiális szokott lenni.
Számomra hiányzik egy elválasztó lap a járókerék és a ciklon között amin középen kellene lennie egy nyílásnak és egy csőnek ami valamennyire benyúlik a ciklonba... A gégecső megint nem jó megoldás mert nagymértékben rontja a légáramlást. Én inkább simafalú spirálozott csövet használnék...
Az én feltételezésem szerint pont azért működik valamennyire mert relatív kicsi a légsebesség különben mindet kinyomta a kimeneti csövén (az ventilátor hatásfoka is kellően rossz lehet). Persze az más kérdés, hogy mennyi port képes elszívni...

Én inkább egy kidobásra ítélt porszívó motort használtam volna egy 25 literes festékes fémdobozra építve persze nem a hálózati feszültségről és a dobozba építettem volna egy ciklont.

Persze mindez nem ebbe a topicba való...

B.Zoltán

Nézd meg az STL-t(sepapator), mintha ott lenne az a lenyúló cső, és az elválasztó lap.

keri

Na látod ez egy rendes kritika, mert így már tudom hogy mi nem tetszik. [#eljen]
De szerintem megvan minden amit említettél.
A méretezése lehet nem ideális.
Ez az előre hajló kompresszor hatékonyabb mint a sima axiális, bár lehetne még finomítani a turbók mintájára.
Szerintem egy komplett porszívó felesleges ide. Pont azért csinált sajátot mert ez is elég egy gravírozó porelszívásához, és ez a motor 100-300W max. Jóval hatékonyabb és csendesebb mint egy porszívó motor.

2vkx6unz

Szerintem ez egy radiális ventilátor lenne... Én még nem láttam egy elszivóban vagy porszívóban előrehajló lapátot... Szellőztető ventilátorként már igen. Ha radiális ventilátor lenne akkor még kellene rajta jócskán dolgozni.

Amúgy meg egy porszívó motor 24-48V ról hajtva nem fogyaszt többet és nem is hangosabb. Ellenben áramlástanilag jobban kitalált és tesztelt.

keri

Turbót láttál már? Abban is előre hajló a lapát.
Keveréke a radiális és axiális ventilátornak.
Javítja a hatékonyságot, mert csökkenti a lapát szélén az örvénylést.
Igen, nyilván lehetne a végtelenségig reszelgetni, de gázturbinában is láttam már kevésbé kidolgozott kompresszort.

Olcsó porszívók kialakításával nem példáloznék. Az minden csak nem optimális. Drágát meg vegyen az ilyen célra akinek sok pénze van [#vigyor]

Persze ha neked volt egy és azzal megcsináltad ügyes vagy.
De ettől még nem csak ez az egyetlen jó megoldás.
Szerintem nincs gond ezzel az elszívóval sem. Az a pici motor nem olyan pici teljesítményű.

szf

Keresek fecske stl-t.
Ha valaki tud ne tartsa magába.
Köszönöm

Devecz Miklós

PSoft

szf