Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

fuvoka kivétel nagyobb nyomtatás előérdemes ki veni kiégetni eldugulás veszélye miat...[#vigyor]

keri

Én nagyon lusta ember vagyok.
Ezért fúvóka tisztításra is van egy rutinom.
Elkezdem felmelegíteni a fúvókát, amikor megindul az anyag egyből le is kapcsolom.
90fok környékén pedig elkezdem kihúzni óvatosan. Ilyenkor már nem képlékeny csak rugalmas, így a szennyeződés beleragad, és azzal együtt húzom ki.
Ha jól csinálom akkor a fúvók végéből is kiszedi, így nem kell szétszedni.
Bár alapból nincs gondom ezzel. Amióta van rajta száltisztító ritkán van ilyen gond.

RJancsi

Némi ellentmondást vélek felfedezni. korábban azt írtad, hogy nem vágod le a kihúzott szál végét, mert úgy könnyebb betolni. Most meg azt, hogy a szál kihúzásával szeded ki a "koszt" a fúvókából. Akkor a szál betolásával a koszt is visszatolod? [#fejvakaras][#nemtudom]

2f428kduf

A lustaság viszi előre az emberiséget. Egyszer, még a számítógépek hajnalán, a főnököm megbízott egy ,szerinte nagyon hosszú ideig tartó kimutatás elkészítésével, én meg kikérdeztem a rendszergazdát. Nagyon megörült nekem, senki sem állt szóba vele, 10 perc múlva vittem a több oldalt, kinyomtatva. Nézegeti-nézegeti: Na lusta emberre kell bízni, ha azt akarod hamar kész legyen!
E nélkül még kőbaltánk sem lenne.

keri

Nincs itt ellentmondás.
Tisztításnál levágom, cserénél nem.
Ezen felül tisztításnál egy hosszú elvékonyodó rész van, amitől a kúposság a visszatoláshoz megmarad.

Levágott véget is vissza tudok tolni természetesen, de kicsit macerásabb, minden átmeneten áttuszkolni.

RJancsi

Aha. Nekem MK10 "bowdenes" extruderem van, semmi gondot nem okoz a vágott végű szál befűzése. Illetve annyit, hogy a befűzés előtt kézzel kiegyenesítem a szál végét, mert ha kicsit is ívelt akkor a továbbító görgők között nehezen találok bele a teflon "bowden"-be.

RJancsi

Még csak annyit, hogy ha PETG (230-240°C) után PLA-val nyomtatok, a szeletelőben 180-200°C-t állítok be, de a nyomtatás kezdetén a nyomtatón kézzel felfűtöm a fejet 240°C-ra és széles (5 mm) skirt-et nyomtatok a tárgy köré hogy a maradék PETG is biztosan kijöjjön a fejből. A skirt végén visszaveszem a hőfokot a PLA-nak megfelelőre hogy ne égjen meg.

keri

Akkor az enyém jobb, mert nekem meg semmi gondot nem okoz ha nem vágom le a végét [#vigyor]
Nekem KeriLaci féle 1.0-ás bowdenes extruderem van [#vigyor]

RJancsi

Nekem a gyári Ender3.

000000000

valami kikeményszik a pla ban ha sokáig ál a fejben ugy vetem észre ez okoz végül gondot nálam poros redvás szenyezödés nemtud bejutni a fejbe...
ezt a viszahuzos dolgot már probáltam 100c körül de a teflon betétes is hozta a felszorult dumo a szál végén ami a redva csomo volt a fuvokábol..

keri

Akkor kicsit magasabb hőmérsékleten próbáld. Az nem jó ha húzza a teflont.

000000000

probáltam ugy is szál meg nyulik de bele szakad fejbe valahogy zsákuca visszafelé (direkt)hajtásu bemenő támasztó furat is 2mm trutyi nem fér át rajta....
A fuvoka kivétel gyorsabb akkor már azt is izitom gázal vörösig tisztitva...[#vigyor]

keri

Nagyobb a fúvóka belső átmérő mint a vezető csőé?
Nekem ahogy húzom szépen elnyúlik és ezért picit sem szorul a gombóc a végén.

Na mindegy. Kinek hogy jobb úgy csinálja.
Szoktam én is égetni, de volt hogy sokáig a lángban hagytam és elolvadt a réz fúvóka [#vigyor][#idiota]

000000000

Ez valami klon fej de nem látok bele mikor össze van rakva hogy ér össze a tefloncső és a fuvoka lehet amikor fütöt a teflon cső mocorog lehet össze sem ér a fenmaradó helyre meg berakodik a müanyag ha nem zár össze ott meg az átmérő nagyobb lesz mind 2mm erre gondolok hiba forrás ként...

i0ief5xw5

Sziasztok.

Egy kérdés,egy ilyen megoldással milyen gyorsan lehet nyomtatni?https://www.youtube.com/watch?v=L0A_ovq7KpY