Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

PSoft

Én is üvegre nyomtatok, de...
Az én mosogatógépem bablevessel működik, nem bíznák rá ilyen "kényes" dolgot.[#nyes]

Tudom, mindenki másra, én a sulis ragasztó stiftre esküszöm, nálam jól bevált.
Az üveg takarítása meg, -ha már nagyon ótvaros- vizes szivaccsal áttörlöm úgy nagyjából...
Aztán, mehet rá a következő, friss kenés a stift-ből.

55-60 °C az asztal PLA-nál. Mióta a stiftet használom, sose vált még föl a nyomat, pedig voltak "vastag sarkú/falú" tömör cuccok is.
Ezen a hőfokon, igen nehéz levenni is, főleg a nagyobb felületű tárgyakat.(volt már kagylós törésem az 5 mm-es tükörlapnál)
Ha végzett,és ha kell, megfűtöm még kicsit az asztalt, 70 °C körül már enyhe feszítéssel is szépen enged a ragacs.

xmkwac9

Még annyit jegyeznék meg, hogy a nozzle véletlenül se feküdjön fel az alu blokkra, legyen mondjuk 0.5mm rés (ahogy cree2 képén is látszik). Így biztos, hogy a fúvóka a heatbreak végéhez van szorítva.

wa76ftbim

Sziasztok,

akinek van gyantás SLA nyomtatója és tudna nekem nyomtatni egy kis dísztárgyat akkor az kérem írjon rám valamelyik elérhetőségemen.
Természetesen a munkát nem kérem ingyen.

Köszönöm

000000000

Alumínium fűtőlapon 5mmes üveglapra nyomtatok PLA-t, vízen kívül mással soha nem szoktam tisztítani. Minden nap egyszer egy papírszalvétát megnedvesítek és letörölöm. Semmi ragasztó nem kell PLA-r. A tárgy jól ragad ha az asztal jól be van állítva na meg ha az asztal nem túl forró. A hőmérsékletet ki kell próbálni, mert minden PLA más, még akkor is ha ugyan az a neve meg a színe mint az előzőn használtnak.

znyolczas

Nagyon köszönöm a segítséget mindenkinek!!

i0ief5xw5

Szia,

De gondoltam dupla Z hajtás úgy is lessz megoldva csak a kép hamarabb készült[#nyes] A nyomtatott kötőelemek is ideiglenesek, azért kelletek hogy lássam megfelelő e a váz mérete a 220x220mm-es bed-hez.[#vigyor]

keri

[#eljen]Akkor nem szóltam [#vigyor]

zip0ji0se

Sziasztok!

Nem biztos, hogy jó helyre teszem, de majd kiderül. A mellékelt képeken átható ventilátorházat szeretném kinyomtatni vállalkozó kedvű emberkével.Feltéve ha nem horror áron dolgozik. Meglesznek hozzá holnapra az stl fájlok is.
Ha lehetne, akkor a hétvégéig szeretném ha elkészülne. Egy prototípus hűtése lenne azt vagy beválik, vagy nem. Olyan kéz meleg levegőt kellene folyamatosan szállítani.
A többit privátba. Elvileg bent vannak az adataim.
Üdv.

szf

dtb

Találtam nektek egy egészen cool napórát!
Nem teszem ki publikba, akit érdekel, dobjon egy privátot.
Itt a videó róla:

somma

Itt publikus és ingyenes:Napóra -3D print

morvfer7

Már volt itt  téma régebben.

[#t9p11766#]

PSoft

Itt meg, a teljes videó.:)

xmkwac9

Van-e valaki aki tud TPE-t, TPU-t vagy más flexibilis anyagot nyomtatni? Ha igen, milyen géppel, extruderrel, milyen hőmérsékleten, stb.
Azért kérdezem, mert vettem egy-egy tekercs TPE-t és TPU-t, de olyan puhák, hogy kapásból begyűri a gép. Még kézzel sem tudom úgy betolni a felfűtött fejbe, hogy ne hajoljon ki. [#csodalk] [#wilting]