Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

szf

Igen de nem találtam megfelelőt. Köszönöm!

Devecz Miklós

Autocad-ban megrajzolt és STL formátumba kiexportált alakzatot hogyan lehet körkörössé varázsolni?

Jelen pillanatban, ha megrajzolok egy hengert, akkor autocad-ban körkörösnek látszik, de a kiexportált henger, már sok kis sokszögből tevődik össze. [#nemtudom]

vjanos

Tudod növelni a felbontását?

Az STL szerintem mindig sok kis háromszögből tevődik össze, csak ha kellően sok, akkor már nem látod.

keri

Bár a mostani autocad-ekben nem vagyok otthon, de szerintem ugyan az mint az Inventornál.
Exportálásnál van egy konfigurálási lehetőség, ahol én felnyomtam minden részletességgel kapcsolatos paramétert a maximumra.

Devecz Miklós

Pont ez a kérdésem, hogyan lehetne növelni a felbontást.

Jelen pillanatban 64 sokszög/360°.
Ez már nagyon meglátszik nyomtatás után.

Devecz Miklós

Sajnos az exportálásnál már nincs lehetőség belenyúlni a kimenő fájl minőségébe.

vjanos

Ez esetleg?

Sajnos az Autocadhez nem sok közöm van...

Devecz Miklós

Köszönöm. [#eljen]

Ez a megoldás!

2f428kduf

Kövezzetek meg, de ahogy korábban is írtam, új vagyok az "Urak" között, egy Ender 3-as új tulajdonosaként. Értem is el korlátozott sikereket, de új gondom akadt.
HOGY KELL FILAMENTET CSERÉLNI???

PSoft

Szóval, lefogyott az első gurigád?[#smile]

Nem olyan bonyolult...
A felfűtött extruderrel kinyomatok pár tíz mm filamentet.
(akár kézzel, akár szoftveresen)
Majd kioldott görgővel, egy határozott mozdulattal visszahúzom/kihúzom a szálat az extruderből.(ez is mehet akár szoftveresen is, ha van lehetőség)
Utána, kioldott görgővel mehet be az új filament, amíg a fúvókán ki nem jön a friss olvadék.

Ez mehet akár nyomtatás közben is, ha lefogyna a tekercs.
Csak akkor a visszahúzás elmarad.
Ahogy a szál eltűnik az extruderben, kézzel nyomom utána a következőt, amíg a görgő át nem veszi a húzást.

morvfer7

Nekem nem Ender van, hanem Prusa klón, de úgy szoktam cserélni, hogy felmelegítem a fejet 210 fokra, mikor elérte a hőmérsékletet akkor kézzel beletolom a filamentet kb 2 centi hosszan, majd kihúzom az egészet. Az új filament betöltésénél pedig addig tolom az új színt, amíg a régi már nem látszik a fúvókánál. De cseréltem már menet közben úgy, hogy a filament elfogyott és nyomtatás közben toltam utána az újat, egészen addig kézzel kell tartani, amíg el nem kapja. Retraction miatt egy darabig visszalökdösi, de folyamatosan rajta kell tartani és egyszer csak elviszi és már megy is magától.

000000000

stl export beállítást keres...

2f428kduf

Köszönöm mindkettőtöknek, gyanítottam, hogy valahogy így kell, de felmerült, a fúvókát is ki kell szedni. Hát ezt megúsztam.
Megegyszer köszönöm.

RJancsi

Apróság, de szálcserénél a kihúzott szál végét "azon melegében" ollóval le szoktam vágni és úgy rakom el (az eredeti zacsijába, és utána a karton dobozba). Így amikor legközelebb szálcserére kerül sor, egyből be tudom tolni az extruderbe és nem akkor állok neki ollót keresni. [#wilting]

keri

Én soha nem vágom le.
Amikor kihúzom akkor egy elvékonyodó vége lesz. Ezt sokkal könnyebb akadás nélkül végigtolni a rendszeren.

Ráadásul nálam a nyomtatás végén automatikusan kihúzza, így hidegen is tudok cserélni könnyedén.