Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

xhadp99yn

Bocsi hangnemért nagyon elfáradtam meg szét megy a fejem
Elvileg holnap megtudom csinálni de a Z t megkell nézzem mert szorúl

Zozi

Az első három képen a standard AA verzió van, az utolsón pedig a supporthoz ajánlott amivel a vízzel oldható támasz sem fröcsög.

xt79ipd3

Ugyan, semmi gond. [#kacsint]
Jó pihenést!

xhadp99yn

Nem is montátok hogy ilyen gyönyrű hangja van

PSoft

[#eljen]
Ha egy kicsit igényes vagy, még..."gyönyörűbb" is lehet.[#wave]

szf

Van ezen a panelon egy ilyen csatlakozási lehetőség.
Hogy lehet ezt aktivá tenni? Hozzá lehet e rakni az extruder hűtéséhez? Erre be lehet e állítani, hogy ha a nozzle 50C-os akkor kapcsoljon be a venti?

keri

A fej hűtő ventit a tápfeszel együtt kapcsoljuk.
Felesleges bonyolítani. Amíg használjuk annak kell a hűtés.
Ha nem használod akkor meg úgy is lekapcsolod.

De ha mindenáron ezt akarod akkor szoftverből valamelyik aux kimenetre ráteszel egy vezérlő parancsot, és a Gkód végén lekapcsoltatod, az elején meg indítod.

szf

És azt, hogy kell csinálni?
Van valami leírásod hozzá?

xhadp99yn

[#taps] imádom

most már nem csak nyomtatásra lehet használni hanem játékra a kijelzőn meg zenét komponálni

000000000

Ultimaker a legstabilabb felépitésü nyomtató tipus (kocka) nagyon nem lehet vele félre vásárolni vagy legyártani (home made) alapon....[#vigyor]

000000000

M106 s0...255 kapcsolja alap konfignol is....

xhadp99yn

sziasztok

A véleményeteket szeretném kérni hogy melyik nyomtató fej a jobb vagy melyiket érdemes megvenni a direkt hajtásút vagy a bowdenest, extruder ből is mik a tapasztalatok ott melyiket miért?
+fejből milyen lyukút 0.2 vagy nagyobbat érdemes ?

keri

Direkt, mert pontosabb az adagolása és az számít sokat a minőségnél.
0.4mm Az egy megbízható igénytelen méret. Már a 0.3mm-el is több a szívás és lassú. 0.2mm csak nagyon gyakorlott felhasználóknak és csak speciális feladatokra.
Mondjuk szerintem alapból érdemes venni egy marék fúvókát minden méretből. (0.2-0.5mm között)

Típust nem tudok mondani, én már elavult vagyok.
Kínai J-head-et használok.
Az eredeti E3D-vel nem lehet mellélőni, az jó minőség, de drága. E-bayes másolatok lényegesen silányabbak, de azért többsége használható. Én is inkább ezeket használom.

keri

M42-es parancs.

A kapcsolt kimenetre ráteszel egy BC301-es tranzisztort (nem tudom mik mennek manapság erre a célra), vagy bármilyen kapcsoló tranyót ami a kezed ügyébe esik, egy 2-300Ohm-os ellenállással a bázison, a venti + ágát fixre bekötöd, a negatív ágát negatívra a tranzisztoron keresztül.

Esetleg ugyan ez IRLZ44N FET-el, és 1K-s ellenállással a gate-en. Csak ez jóval nagyobb, és olyan teljesítménye van hogy az egész gépet kapcsolhatod vele [#vigyor]