Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

szf

Mire fogod használni?

Devecz Miklós

Mondtam, hogy nem nagy, motor nélkül 190 mm.

Nem csigázom tovább a figyelmeteket, itt a linkje:

Leválasztó

PSoft

Óhhh...

A múlt hetekben, talán egy másik topikban(vagy itt?) linkelt,és többek által "le is szólt" gépecske.
Azt is megépítetted a ciklonhoz?

Köszi a linket!

Devecz Miklós

PSoft

Devecz Miklós

Ezt nem.
Erre a célra a fémet többre becsülöm. [#wave]

Szalai György

Ez nagyon jó iskolapélda.
Vajon miért nem tanulmányozta kissé egy gyári ciklon porleválasztó szerkezet légút kialakítását, mielőtt ezt elkövette?
Nem akarom dicsérni, de ezt nem is lehet.
3D nyomtatás szempontból lehet, hogy ez egy attrakció, de mint ciklon porleválasztó, alig több mint nulla.

Rabb Ferenc

Szerves kiegészítője a [#t9p22036#] 3D marógépnek. Jó a fényképarcuk, de semmi több.

Bár azért a véleményemért egyszer már lerossztak... több nem kell belőle

keri

Véleményed nem csak neked lehet. Az nem lerosszozás ha nem egyezik más véleménye a tieddel.

ebalint

Láttam már működő ciklont, ez valóban újszerű megoldás nekem is.

De...

Miklós azt írta, hogy a komának jobb teljesítményt nyújtott, mint amit remélt.

Itt a fórumon is van néha - nem is csak néha - elütő vélemény a dolgok működését illetően, a végén a konklúzió, hogy nekem működik, a célnak megfelel.

gaben

Pontosan. [#eljen]

gaben

Hááát, arra gondoltam jó lenne a kutyának, talán többet bírna, mint a gumicsirke. [#vigyor]

De viccet félre, kíváncsi lennék, hogy mit tud egy ilyen "házi" ciklon.
Amúgy egy gyárit szeretnék majd a műhelybe: Dust Deputy

ebalint

A 2 tenyérnyi ciklon a játékmotorral : mit lehet tőle várni?

Nem fog óránként 5000 m3 levegőt megtisztítani, az biztos.

A fickó kb. 20 év alatti.

Jó, hogy ezzel foglalkozik és nem baromságokkal.

xt79ipd3

Én egy aliexpresses 5000 Ft-os ciklont használok egy hamuporszívóval. Merem állítani, hogy 99% körüli a hatékonyága. Mikor a ciklon tartályában 20-25 centi vastagon van a faforgács és a por, a porszívóban annyi látszik, mintha belehintenék két csipet lisztet ujjbeggyel...
Ezt nem hiszem, hogy bármilyen gyári cucc felül tudná múlni. Vagyis nekem nem éri meg az árkülönbözetet.

gaben

Az, hogy működik, nem kétség.
Évek óta nézegetem ezt a cuccot és rengeteg hozzászólást/tapasztalatot olvastam már róla.
Valszeg hobby szinten megteszi egy ali-s termék is, de most engem a 3D nyomtatott érdekelt volna, hogy mi vele a tapasztalat.
Nem egy űrtechnika és lemásolni sem nagy kunszt manapság illetve elkészíteni.