Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Sziasztok! Lehet, hogy csak én maradtam le eddig róla, de megjelent (és ingyen telepíthető) a Cura 4.0.0 verziója. Kipróbáltam, kicsit más a felülete mint a korábbiaknak. Kicsit szokni kell, de nekem tetszik. [#papakacsint]

svejk

Kínomban nyomtattam körmös kuplungba csillagbetétet.

[#t20p7832#]

Szerintetek van értelme 100% kitöltéssel nyomtatni, vagy bőven elég a képen látható 60%-os belső kitöltés 1 mm-es héjjal?

Csak sima PLA-ma van itthon.

Ha esetleg van valakinek valami komolyabb ide való anyaga azt megkérném, hogy nyomtassa ki nekem valami baráti áron.

Valami keményebb, kopásálló de kissé mégis rugalmas cucc kellene, nem tudom létezik-e ilyen szál.

svejk

Én úgy okoskodok, hogy a milis héj adná a kopásállóságot a belső rácsos szerkezet meg a minimális rugalmasságot.

keri

Van poliuretánom. Az alapból alkalmas ilyen rugalmas betétnek. Ezzel még működik is amit elképzeltél.
RC autók kerekeit szoktak nyomtani és a kitöltéssel meg a belső rács mintázatával tudják változtatni a kerék keménységét.

A PLA inkább üveges szerkezetű. Tehát rugalmas, de kemény és törik. Jobb híján kipróbálhatod, de szerintem inkább olyan lesz mint egy merev tengelykapcsolat.
Amúgy ha PLA, én inkább kitöltés nélkül nyomtatnám, nagyobb falvastagsággal, és alsó/felső zárás nélkül. Akkor inkább rugóként viselkedik.

keri

És természetesen, ha átküldöd a modellt, kinyomtatom neked, aztán ha erre jársz (Budapest, Vecsési vége) elviszed.

svejk

"Amúgy ha PLA, én inkább kitöltés nélkül nyomtatnám, nagyobb falvastagsággal, és alsó/felső zárás nélkül. Akkor inkább rugóként viselkedik."

Hmm.. meggondolandó.

keri

Villáskulcs tartót nyomtattam így. Frankón megfogja.

svejk

Köszi, majd lehet megkereslek vele.

De picit változtatni kell először rajta.
A lábkör átmérőn csökkenteni fél milcsit, illetve a fogak keresztirányú rádiuszán növelni .

keri

Olvastam hogy mással terveztetted.
Ha leskicceled mit akarsz, megrajzolom én a CAD modellt, és akkor tudok módosítani könnyen.
Nyomtathatok több változatot, és belepróbálod melyik a jó.
Ilyeneknél én is mindig így szoktam.
Ha elhozod a kuplungot, akkor egyből nyomtathatunk a megfelelőből többet is...bár lehet ez nem jó ötlet. Ha sietni kéne és néznek akkor soha nem sikerül a nyomtatás [#vigyor]

Vagy azt is lehet hogy adok pár méter TPU filamentet, azt megoldod magadnak otthon, ha neked az jobb.

svejk

Az STL-t felraktam ide.

Meg van a step file is csak még át kell gondolni, mit merre is módosíttassak pontosan.

svejk

Kinyomtam 2 mm-es fallal kitöltés és alsó és felső "fedél" nélkül.
Megpróbáltam a kis satumban ugyanazzal az erővel megszorítani egy fogvastagságot.
Sajnos ez utóbbi kitöltetlen szinte úgy is maradt, tehát nekem kevés a rugalmassága.

keri

Akkor vékonyabb fallal csináld.
0.4mm -es fejjel 3-4 fal elég, azaz 1.2 1.6mm
Legyen légrés, mert akkor tud laprugóként működni.

svejk

Akkor már túl lágy lenne.
Egyelőre holnap kipróbálom az első verziót.

zozo

Szilikongumiból nem lehetne lézerrel kivágatni?

Devecz Miklós

ABS-ből kellene megpróbálnod, az rugalmasabb.