Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

No végre már![#eljen]

Kezdi szirmait bontogatni egy értelmesnek/hasznosnak tűnő 3D nyomtatás.[#nyes]

svejk

Hopsz, van más hiba is a profilban, le is vettem a tárból. Az alu körmök élei nincsenek letörve így igazából azok adták a passzentos érzetet.
No mindegy kinyomtam 1.03 %-al nagyobbra így ma azért össze tudom rakni próbálni.

svejk

A fogak oldalai keresztirányban is rádiuszosak, hogy megengedjen szögeltérést a két fél.
Ha ezt a mozgást is a csillag rugalmasságára bízzuk akkor az már megint puha lenne.

xmkwac9

Sziasztok! Használ-e valaki Nema23-as motort 3D nyomtatóban? Milyen léptetőmotorvezérlővel?
A TB6560-al megy nekem most az Y tengely mozgatás, de elég hangos.

keri

Most anyósoméknál vagyok, holnap kinyomtatom neked, ha addig kitalálod mit akarsz, de mondom, ha megmondod a méreteket, 10perc alatt berajzolom én is parametrikusan, utána meg már könnyű változtatni.

keri

Igen, nekem is hangos.
Mi a kérdés?

Csökkentsd az áramot. Van egy optimum amikor viszonylag halk lesz. Persze a gyorsulást és a jerk értékét is lejjebb kell venni, de amit kell így is hoz.

Jobb vezérlő kell ha a csendre akarsz rámenni.

xmkwac9

Mi a jobb vezérlő? Az kínai oldalakon kapható ST-M5045 halkabb  lehet?

szf

Nekem volt, de nálam is hangoskodott.
Egy kicsivel halkabb volt TB6600-val szereltek.

keri

Mester! Mi legyen akkor a poliuretán csillaggal?
Adsz STL-t? Vagy viszel filamentet és kinyomtatod magadnak?

Kell hozzá olyan extruder kialakítás, ami tud kezelni rugalmas anyagot (végig zárt filament vezetés), de nekem a bowdenessel is működik.

svejk

Köszi a felajánlást, de egyelőre pihi van. :)

Beraktam a 1.03 %-al túlméreteset dolgozik a gépezet.
Pár hét múlva járok arra majd ránézek mit mutat, aztán lehet hogy beválik ez a PLA is.

De azért holnap megcsináljuk a módosítást és azt is kinyomtatom, hogy legyen tarcsiba.

De legalább azt megtanultam, hogy többféle Shore keménységi skála van, illetve ezekkel a műgyantákkal azért elég gyorsan lehet dolgozni.

2f428kduf

Mit nem csinálok jól??
Egy lépcsős alátétet szeretnék D10/2-d7/2.5 méretben, benne d2-es lyukkal. A lyukat kihagyja, vagyis NEM hagyja
ki. A palástjuk meg "sokszögü", bár ez zavar a legkevésbé.

keri

Vacak a szeletelő programod, vagy valamit nagyon elállítottál, esetleg a modell hibás, amit megpróbál javítani a szeletelő ahogy tud.

xmas75

Van olyan, hogy vacak szeletelő?

keri

gg58bmmp2

A sokszögűséggel jártam én is így.
Vagy a tervező, vagy a szeletelő programban van egy külön beállítási lehetőség.
Azt beállítod és kör lesz a kör.