Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

hduf42fua

Bocsánat ,hogy beleszólok ,de nem látom a 10mikrofarátos kondit a jobb sarokban fent a kék részen az RST és GND -re rákötve. Ugyanis nekem minden ugyan ez mint a képeden és
már egy éve megy, egy két amperos dugasztáppal . Az egyik barátomnál a hiba pedíg az volt hogy a win defender tiltotta a progit . Azt helyrehozták  azután megjavult.

RJancsi

Hoppá! Az lemaradt, pedig Morvai Feri is írta, hogy arra szükség van. Egyszerűen elfelejtettem. :(

RJancsi

Kondi pótolva, Inkscape kizárva a defenderben mégsem történik semmi. :(

RJancsi

Morvai Feri úgy küldte (külön kértem rá és írásban megerősítette), hogy rá van töltve.

PSoft

Ok, akkor az...rendben.:)

Viszont, Feri ebb_serial.py file-ét, én csak .txt formátumban tudtam letölteni a linkelt helyről.
Azzal, úgy, nem volt jó nálam.
Ha ez lenne a baj Nálad is, ITT megtalálod .py formában letölthetően.

d30xhrezp

A Feri py-file-ban az első sorban van a hiba.
Hiányzik egy kettős kereszt a sor elejéről!

RJancsi

Kínomban már arra gondolok, hogy a kézi "kókányolásnál" rossz könyvtárba másoltam be az "eggbot2.8b_Windows.zip" tartalmát. Szóval hová kéne?

PSoft

A telepített Inkscape share könyvtárában van az extensions,és a templates mappa, értelem szerűen, azokba másolod.

d30xhrezp

Az eggbot2.8-as mappába belépsz,utána az extensions mappába.
Itt kijelölni mindent és átmásolni a inskape\share\extensions  mappába.De ahogy Feri leírta úgy működik,csak volt benne az a # hiba.

RJancsi

Akkor pedig jó helyre másoltam. De valami gixer mégiscsak volt. Letöröltem mindent, újra telepítettem az inkscape beépülőt és újra másoltam a könyvtárak tartalmát.

Annyi változás lett (ami eddig nem volt), hogy most a manuális mozgatásokra: "Failed to connect to EggBot. :(
" hibát ír ki. Tehát nem látja az Arduino-t. A driver elvben fel lett telepítve, nem jelzett hibát.

szf

Érdekesség képen
TPU-val nyomtattam
- fej (direkt) 220C
- asztal 50c
Régi PLA-ra tervezett alkatrészt nyomiztam ki. Lassú első réteg.
Rectract beállítást leszámítva nyomtatási, tapadási probléma nem volt. De  a filament a dobról nem akar lejönni inkább nyúlik. Erre valami ötlet?

szf

Nesze neked, telefonon jobban nézet ki [#wilting]

morvfer7

Jobb gomb, mentés másként a barátod, pontosabban nem tudom írni, mert böngésző függő.
Nekem chrome van, itt Link mentése másképpen.

PSoft

Mint ahogy a nagyok csinálják???

Hajtott dob, a lelógó "hurok" végállás kapcsolót nyom, hajtás megáll.
Ahogy fogy a laza hurok, újra indul a dob,és utánaenged.

morvfer7

Nincs benne hiba, nem hiányzik a # sem, csak rosszul töltötted le. Azért osztottam meg, mert 1 éve csináltam és akkor már nem emlékszem miket javítgattam bele, egyszerűbbnek láttam megosztani a működőt.